Επίτιμο πρόεδρο ανακηρύσσει η Εταιρία Μακεδονικών Σπουδών τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο σε τελετή που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου.

Μετά το πέρας της τελετής ο  Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος θα εγκαινιάσει στην Πινακοθήκη της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών τη διαπολιτισμική εικαστική έκθεση με τίτλο «TURKCELL – Η  Τέχνη στην Επικοινωνία», την οποία οργανώνει ο Εκπαιδευτικός και Πολιτιστικός Σύνδεσμος Ίμβρου.

Η έκθεση θα διαρκέσει ως τις 12 Οκτωβρίου και θα λειτουργεί από Δευτέρα ως  Παρασκευή 9.00-14.00, Κυριακή 10.00- 14.00, και  Τετάρτη και Παρασκευή 18.00-21.00.

Ο Βασίλειος Πάππας εξελέγη νέος πρόεδρος της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών για την τριετία 2018 – 2021.

Σε σχετικές δηλώσεις του ο Πρόεδρος της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών και πρώην βουλευτής Χαλκιδικής Δρ. Βασίλειος Πάππας, ανέφερε τα εξής:

«Με ανείπωτη χαρά, ευλάβεια και συγκίνηση υποδεχόμαστε στην Εταιρεία μας την ΑΘΠ του Οικουμενικού Πατριάρχη μας κ.κ. Βαρθολομαίου, προκειμένου να τον ανακηρύξουμε Επίτιμο Πρόεδρό της. Μια ξεχωριστή μέρα που προστίθεται στη μακρόχρονη πορεία της Εταιρείας μας με την οποία ουσιαστικά εγκαινιάζονται τα 80 χρόνια της. Μια εταιρεία που υπηρετεί πιστά την Ελληνικότητα της Μακεδονίας μας κατά τρόπο επιστημονικό και αταλάντευτο. Πνευματικός μας οδηγός σε τούτη την ιερή εθνική προσπάθεια, ο Προκαθήμενος της Ορθοδοξίας μας».

Αξίζει να σημειωθεί ότι στον Οικουμενικό Πατριάρχη θα απονεμηθεί το Χρυσό Μετάλλιο της Εταιρίας και σχετική περγαμηνή.