Στην Αμμουλιανή του δήμου Αριστοτέλη βρέθηκε η Ευρωβουλευτής της ΝΔ Μαρία Σπυράκη, στο πλαίσιο καμπάνιας για τη μείωση των πλαστικών μιας χρήσης στα μικρά νησιά από τις Ευρωβουλευτές του ΕΛΚ Μαρία Σπυράκη, Χενα Βιρκουλεν και Σοφία Ριμπειρο. Σύμφωνα με την πρωτοβουλία, διαλέγοντας ένα μικρό νησί στη χώρα της, η κάθε μια από τις 3 ευρωβουλευτές είναι υπεύθυνη για να διοργανώσει δράση για τη συλλογή πλαστικών με τη συμμετοχή μαθητών.

Η καμπάνια της οποίας ηγείται η κ. Σπυράκη έχει τίτλο «Piece of Plastic» και υλοποιείται σε συνεργασία με τις συναδέλφους της από Πορτογαλία και Φινλανδία.

Στο πλαίσιο της πολιτικής της ΕΕ που προβλέπει ότι ως το 2030 όλες οι πλαστικές συσκευασίες θα είναι επαχρησιμοποιούμενες ή ανακυκλώσιμες, οι τρεις γυναίκες και μητέρες, ξεκίνησαν  από τις Βρυξέλλες τον αγώνα τους για « ευρωπαϊκά νησιά, καθαρά από πλαστικό»

«Τρεις γυναίκες, τρεις μαμάδες καλέσαμε τον αντιπρόεδρο της Κομισιόν να πλαισιώσουν την καμπάνια. Στόχος είναι μέχρι το 2030 τα πλαστικά μιας χρήσης να περιοριστούν κάτω από 30 τοις εκατό. Είναι ευτυχής συγκυρία που σήμερα είναι παιδιά μαζί μας σήμερα. Επιπλέον οι επιχειρήσεις που παράγουν πλαστικό πρέπει να βρουν  εναλλακτικές, να τους χρηματοδοτήσουμε ώστε να παράγουν το προϊόν τους από ανακυκλώσιμα υλικά», τόνισε σε δηλώσεις της η κ. Σπυράκη.

«Η δράση αφορά τη λιγότερη δυνατή χρήση πλαστικών και την προσπάθειά μας να προστατέψουμε το νησί της Αμμουλιανής που εντάχτηκε σε συγκεκριμένο πρόγραμμα», ανέφερε ο δήμαρχος Αριστοτέλη Γιώργος Ζουμπάς.

«Όλοι μαζί πρέπει να στηρίξουμε δράσεις που έχουν σχέση με την οικολογική συνείδηση, την καθαριότητα του νησιού και όλου του τόπου», επεσήμανε ο αντιδήμαρχος Αριστοτέλη Αργύρης Τσκανής.

Οι ψαράδες της Αμμουλιανής με την ευκαιρία της επίσκεψης της κ. Σπυράκη, έκαναν τη δική τους πρόταση όσον αφορά τον καθαρισμό των ακτών από σκουπίδια και πλαστικά. «Όταν ο βυθός γεμίζει πολλά σκουπίδια και δεν καθαρίζει, δεν ξαναπιάσει ποτέ ψάρι. «Εμείς οι ψαράδες με μια επιτροπή αρμοδίων μπορούμε να κάνουμε αυτόν τον καθαρισμό μια φορά το χρόνο», τόνισε ο κ. Κώστας Τσακνής Πρόεδρος της Αμμουλιανής. H κ. Σπυράκη μάλιστα δεσμεύτηκε να προωθήσει το θέμα στα αρμόδια άτομα, καθώς όπως απάντησε στους αλιείς δεν είναι δική της αρμοδιότητα.