Στο ραδιοφωνικό «αέρα» των Κυκλάδων μίλησε ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων κ. Γρηγόρης Τάσιος, κάνοντας ένα μίνι απολογισμό της χρονιάς στο τελείωμα της θερινής τουριστικής σεζόν.

Από τη συχνότητα του «Μεσόγειος FM στο Κόκκινο 105,4» και την εκπομπή «Αποχρώσεις», ο Πρόεδρος της ΠΟΞ εκτίμησε πως η φετινή ήταν μια τουριστική χρονιά διαφορετικών ταχυτήτων ανά γεωγραφική περιοχή, μια χρονιά με ιδιαιτερότητες όπως είπε και μίλησε για τα μεγάλα προβλήματα που δημιούργησε η ανεξέλεγκτη και ασύδοτη χρήση των βραχυχρόνιων μισθώσεων.

Εν όψει της κατάθεσης του νέου προϋπολογισμού, ο κ. Τάσιος επανέλαβε το αίτημα του κλάδου για ανακούφιση από τα υπέρογκα φορολογικά «βάρη» που ασκούν πιέσεις στον τουρισμό και τους επιχειρηματίες, χαρακτηρίζοντας μάλιστα «πρόκληση» τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών και του ΦΠΑ στο τουριστικό πακέτο μέσα στο 2019, ώστε η Ελλάδα να γίνει ανταγωνιστική στη Μεσόγειο.

Χαρακτήρισε δε, τις υποδομές αρκετών νησιωτικών περιοχών ως απαρχαιωμένες που δεν βοηθούν εντέλει τη συνολική εικόνα της χώρας να υποστηρίξει την προώθησή της στο εξωτερικό, ως τουριστικού προορισμού με υψηλής ποιότητας υπηρεσίες.