Επιμέλεια Κατερίνα Σμυρλή

Το ποσό των 45 χιλ. ευρώ έχει ήδη συγκεντρώσει από χορηγίες οι Εταιρία Φίλων Αρχαιολογικού Μουσείου Πολυγύρου προκειμένου να κατασκευαστούν οι νέες προθήκες σε αίθουσες του Μουσείου όπου θα φιλοξενηθεί η Συλλογή του Ιωάννη Λαμπρόπουλου. Οι χορηγίες κατάφεραν να ενισχύσουν το έργο της Εταιρείας που ιδρύθηκε πριν από ένα χρόνο και έχει ως στόχο να λειτουργήσει το Μουσείο τουλάχιστον τμηματικά με     μια αίθουσα ανοιχτή πριν από το 2020.

Όπως μας δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας της Εταιρείας Φίλων του Αρχαιολογικού Μουσείου, Κώστας Μπογδάνος, επιδίωξη είναι να μπει το κοινό στο Μουσείο πριν ολοκληρωθεί ένα έργο που θα προκηρυχθεί και κοστίζει 500 χιλ ευρώ, μέσω ΕΣΠΑ και νέο εξοπλισμό και προθήκες. Οι καθυστερήσεις ωστόσο για την προκήρυξη από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας είναι μεγάλες, με αποτέλεσμα τόσο καιρό το Μουσείο να μένει κλειστό.

Σημαντική πάντως ήταν η βοήθεια της Ένωσης Ξενοδοχείων Χαλκιδικής, γι αυτό και ο κ. Μπογδάνος ευχαρίστησε και δημόσια τον πρόεδρό της Γρηγόρη Τάσιο που συνέβαλε στο να συγκεντρωθούν τα χρήματα των χορηγών.

Επόμενος στόχος της Εταιρείας είναι μια συνάντηση με τη νέα ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού για να ζητηθεί άμεσα το υπόλοιπο ποσό που χρειάζεται ώστε το Μουσείο να ανοίξει το 2020.