Στα τελευταία λεπτά κρίθηκε το ντέρμπι της πρώτης κατηγορίας ανάμεσα στην Ολυνθο και τη Καλλικράτεια.

Οι γηπεδούχοι, που μπήκαν πιο δυνατά στην αναμέτρηση, έχουν πολλά παράπονα από τον διαιτητή του ματς, καθώς ο τελευταίος έδωσε αμφισβητούμενο πέναλτι που αστόχησαν οι κόκκινοι, ενώ και το γκολ ελέγχεται για χέρι του σκόρερ τη στιγμή που υποδέχεται τη μπάλα.

Αρχικά, οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά στο γήπεδο και είχαν τα η μία της αναμέτρησης. Πίεσαν και έχασαν μια πολύ καλή ευκαιρία με τον Πέππα όταν νικήθηκε από τον Μπέλο στο τετ α τετ. Επίσης, οι φιλοξενούμενοι κατέγραφαν στο ενεργητικό τους μια καλή φάση όταν ο Νταντάμης σε εκτέλεση φάουλ σταμάτησε στον πορτιερο των γηπεδούχων.

Στην επανάληψη, το σκηνικό δεν διαφοροποιήθηκε ιδιαίτερα με τη Καλλικράτεια να παίρνει μέτρα στο γήπεδο και να γίνεται πιο επιθετική. Απείλησε με κεφαλιές των Κατσόγλου και Μήτσικα περίπου στα μέσα του δεύτερου μέρους, με τον τελευταίο να ζητάει πέναλτι σε μαρκάρισμα του Κεριότα, αλλά τον διαιτητή να δίνει συνέχεια στο ματς καθώς ήταν κοντά στη φάση.

Στο 78′ του αγώνα, ο διαιτητής είδε πέναλτι σε μονομαχία του Πέππα με τον Αποστολίδη, στη προσπάθεια του πρώτου να απομακρύνει, μέσα σε έντονες διαμαρτυρίες των γηπεδούχων. Την εκτέλεση ανέβαλε ο Νταντάμης αλλά ο Πανισκακης τον νίκησε από τα 11 βήματα.

Η Ολυνθος, έχοντας τη ψυχολογία με το μέρος της, απείλησε με… δράστες τους Μέτσι και Μυλωνά αλλά χωρίς η μπάλα να καταλήξει στα δίχτυα των κόκκινων.

Λίγα δευτερόλεπτα πριν το φινάλε του αγώνα, σε μονομαχία του τερματοφύλακα Πανισκακη και του επιθετικού της Καλλικράτειας Κομνηνάκη, ο διαιτητής έδωσε συνέχεια στο ματς. Στην εξέλιξη της φάσης ο Σαραγιώτης είναι πιθανό πως κατεβάζει τη μπάλα με τη βοήθεια του χεριού και εν συνεχεία πλασάρει για το 0-1 στο 93′.

Με το σφύριγμα της λήξης τα παράπονα των γηπεδούχων ήταν έντονα για τις διαιτητικές αποφάσεις.

Όπως και να έχει η Καλλικράτεια πέρασε από μια ομάδα που διεκδικεί το πρωτάθλημα και έκανε το δεύτερο φετινό διπλό σε ντέρμπι.

Όλυνθος Ολύνθου – Ν ΠΟΝ Καλλικράτειας 0-1

Διαιτητές: Σκούτας, Χριστάκογλου, Μαλανδρής

ΟΛΥΝΘΟΣ(Νεοφώτιστος) : Πανισκακης, Πανανος, Καραγκιοζιδης, Αποστολάκης, Γεραντζης, Βεντζιος, Αθανασιάδης Σαβ, Μυλωνάς, Μέτσι, Κεριότα, Πέππας.
Έπαιξαν: Σολομωνίδης, Αναστασιάδης

ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΕΙΑ(Κάλφας): Μπέλος, Νταντάμης, Σαραγιώτης, Κατσόγλου Ν, Αποστόλου, Αποστολίδης, Κατσαμακίδης, Μήτσικας, Ντιαλόσι,    Κομνηνάκης,Τσίγκας.                                 Έπαιξαν: Δομπρολγου, Φαρμάκης, Βαλμάρσκι.

Πηγή φωτογραφίας: Ν. ΠΟΝΚ (Facebook)