Την άποψη ότι οι πρόωρες εκλογές είναι η έσχατη λύση, αν όλες οι άλλες αποτύχουν, εξέφρασε ο υπουργός Εξωτερικών των Σκοπίων Νίκολα Ντιμιτρόφ, καλώντας παράλληλα τη Βουλή της ΠΓΔΜ να αποφασίσει αν θα εγκρίνει τις συνταγματικές αλλαγές ακολουθώντας τη βούληση του λαού.

Ο κ. Ντιμιτρόφ επεσήμανε ότι πράγματι η προσέλευση στις κάλπες στο δημοψήφισμα της 30ής Σεπτεμβρίου ήταν πολύ χαμηλή, αλλά, όπως υποστήριξε «υπήρξαν 609.000 πολίτες που είπαν “ΝΑΙ”. Αυτή είναι η πλειοψηφία και θέλουν να πάει μπροστά η “Μακεδονία”. Οι συζητήσεις στη Βουλή επίκεινται. Είμαστε αντιμέτωποι με μια ιστορική απόφαση. Η πραγματικότητα είναι ότι δεν μπορούμε να παρακάμψουμε τη διαφωνία για το όνομα στο δρόμο προς το ΝΑΤΟ και την ΕΕ. Εναπόκειται στη Βουλή να αποφασίσει αν θα ακολουθήσει τη βούληση του λαού. Αυτό είναι το κλειδί και πρέπει να το χρησιμοποιήσουμε αν θέλουμε να προχωρήσουμε», υπογράμμισε ο Σκοπιανός ΥΠΕΞ, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το σκοπιανό πρακτορείο ΜΙΑ.

Παράλληλα, ο κ. Ντιμιτρόφ είπε ότι η μόνη φορά που ψήφισαν περισσότεροι πολίτες της χώρας “ΝΑΙ” ήταν το 1994 κατά την εκλογή του Κίρο Γκλιγκόροφ στην προεδρία της ΠΓΔΜ.