H Πολιτική Ακαδημία του Ιδρύματος Konrad Adenauer και της ΟΝΝΕΔ έχει ως σκοπό να αναπτύξει τις γνώσεις και τις δεξιότητες των νέων ανθρώπων που ασχολούνται ήδη ή θέλουν να ασχοληθούν με την πολιτική, τις πολιτικές νεολαίες, την τοπική αυτοδιοίκηση, καθώς και την κοινωνία των πολιτών.

Μέσω της Πολιτικής Ακαδημίας οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να επεκτείνουν τις γνώσεις τους πάνω στο πολύπλοκο πολιτικό, κοινωνικό και οικονομικό περιβάλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να εξοικειωθούν με τις αξίες της Ευρωπαϊκής κεντροδεξιάς. Στόχος της Πολιτικής Ακαδημίας είναι να παρέχει στους συμμετέχοντες τις θεωρητικές και πρακτικές γνώσεις που χρειάζονται για να διαμορφώσουν ή να ενισχύσουν την πολιτική τους επιχειρηματολογία.

Αφορά νέους και νέες έως 35 ετών από τη Βόρεια Ελλάδα, με πολύ καλή γνώση της αγγλικής και της ελληνικής γλώσσας, με ενεργή συμμετοχή στην πολιτική ζωή ή την κοινωνία των πολιτών, καθώς και με ένα έντονο ενδιαφέρον για θέματα ευρωπαϊκής πολιτικής.

Δήλωση του Προέδρου της ΟΝΝΕΔ Χαλκιδικής Χατζηαλέξη Νίκου: 

“Είναι χαρά μας να καλωσορίσουμε στη Χαλκιδική μια τόσο πρωτοποριακή και ουσιαστική δράση συνοδευόμενη απο ευρωπαϊκό «αέρα» Ως νέοι που ασχολούμαστε ενεργά με τα κοινά, θα πρέπει να αποκομίσουμε σημαντικές εμπειρίες τα απαραίτητα  εφόδια τα οποία καλούμαστε να εφαρμόσουμε στην πράξη, στην προσπάθειά μας να εισάγουμε ένα νέο ήθος και ύφος στο δημόσιο διάλογο, ώστε να πείσουμε τους συμπολίτες μας ότι αξίζουμε καλύτερα και μπορούμε να τα πετύχουμε.

Ευχαριστούμε την Αντιπροσωπεία του Ιδρύματος Konrad Adenauer στην Ελλάδα , την ΟΝΝΕΔ και τον Πρόεδρο μας Κώστα Δέρβο που επέλεξε την Χαλκιδική ως προορισμό για να πραγματοποιηθεί η δράση της πολιτική ακαδημίας”.