Ραντεβού στα θρανία έδωσαν ο προπονητής της Εθνικής Ομάδας Μίκαελ Σκίμπε, ο συνεργάτης του Κώστας Τσάνας, οι διεθνείς Ευθύμης Κουλούρης και Δημήτρης Κολοβέτσιος και ο αθλητικός διευθυντής της Ε.Π.Ο. και πρωταθλητής Ευρώπης του 2004, Ζήσης Βρύζας.

Εκ μέρους της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, εγκαινίασαν την 1η έκθεση μαθητικής ζωγραφικής, με κεντρικό θέμα το ποδόσφαιρο, η οποία διοργανώθηκε στα Εκπαιδευτήρια «Ελληνογερμανική Αγωγή» παρουσία εκατοντάδων μαθητών, από το 65ο δημοτικό Αθηνών, το 6ο δημοτικό Αργυρούπολης και την Ελληνογερμανική Αγωγή.

Η έκθεση αποτελεί μέρος του προγράμματος “Πάσα στα θρανία”, που διοργανώθηκε πέρυσι με την έγκριση και αρωγή του Υπουργείου Παιδείας σε όλη την Ελλάδα, και συνεχίζεται φέτος με συμμετοχή μεγάλου αριθμού σχολείων από όλη τη χώρα. Στην έκθεση παρουσιάστηκαν περίπου 200 έργα ζωγραφικής από Δημοτικά Σχολεία όλης της χώρας, τα οποία αναδεικνύουν τις ευγενείς αξίες του αθλήματος, μέσα από τη ματιά των μικρών μαθητών. Στόχος της έκθεσης είναι η ανάδειξη της δουλειάς των μαθητών και του πρίσματος υπό το οποίο οι μελλοντικοί ποδοσφαιριστές και φίλαθλοι βλέπουν το αγαπημένο τους άθλημα.

Επιπλέον δε, αποτελεί για την Ε.Π.Ο. ένα ακόμα «εργαλείο» για την προβολή του αθλήματος, την ανάδειξή του κοινωνικού του ρόλου και τη διάδοσή του στις νεαρές ηλικίες.

“Η παιδική ζωγραφική είναι ό,τι πιο όμορφο και αθώο υπάρχει και στέλνει μηνύματα με ξεχωριστό τρόπο. Η ζωγραφική των μαθητών για το ποδόσφαιρο δείχνει τον προβληματισμό του σήμερα για τη βία, την ανισότητα και τη διαφορετικότητα, αλλά και την προσδοκία και το όνειρο του αύριο, το ευ αγωνίζεσθαι σε όλα τα επίπεδα. Επίσης δημιουργεί κλίμα ίσων ευκαιριών σε αγόρια και κορίτσια και μυεί τα παιδιά στο αθλητικό πνεύμα”, ανέφερε στην εισήγησή του ο ψυχολόγος-ειδικός επιστημονικός συνεργάτης της Ε.Π.Ο. κ. Αχιλλέας Υφαντίδης.

“Χαιρόμαστε που βρισκόμαστε κοντά σας, έχετε μια εξαιρετική ευκαιρία να έρθετε κοντά στο ποδόσφαιρο. Είναι σημαντικό να αθλείστε και να παίζετε το αγαπημένο σας άθλημα μέσα σε κλίμα φιλίας, συνεργασίας και με ομαδικό πνεύμα”, είπε στους μαθητές ο προπονητής της Εθνικής Μίκαελ Σκίμπε.

Στους ειδικά διαμορφωμένους αθλητικούς χώρους της «Ελληνογερμανικής Αγωγής» διοργανώθηκαν για τους μαθητές, με τη συμμετοχή των διεθνών, του Μίκαλε Σκίμπε και του συνεργάτη του Κώστα Τσάνα, αγώνες ποδοσφαίρου 5Χ5 και πολλά ποδοσφαιρικά παιχνίδια.

Οι μαθητές είχαν επίσης την ευκαιρία να φωτογραφηθούν με τους διεθνείς, την “Μπαλαδώρα” και να πάρουν αυτόγραφα.

Στο τέλος της εκδήλωσης εξάλλου μοιράστηκαν στους μαθητές 50 ποδοσφαιρικές μπάλες και 100 εισιτήρια για τον αγώνα Ελλάδας-Ουγγαρίας, της προσεχούς Παρασκευής στο ΟΑΚΑ.

από protothema.gr