Ερώτηση για τις ελλείψεις καθηγητών στα σχολεία της Χαλκιδικής υπέβαλε χθες, Πέμπτη, ο Βουλευτής του Νομού, Γιώργος Βαγιωνάς, προς τον Υπουργό Παιδείας, Κωνσταντίνο Γαβρόγλου.

Όπως επισημαίνει ο κ. Βαγιωνάς, δυστυχώς κάθε χρόνο στην έναρξη της σχολικής χρονιάς το φαινόμενο αυτό είναι σύνηθες, με αποτέλεσμα οι μαθητές να χάνουν πολύτιμες διδακτικές ώρες.

Η ερώτηση έχει ως εξής:
Προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, κ. Κωνσταντίνο Γαβρόγλου
ΘΕΜΑ: Σοβαρές ελλείψεις καθηγητών στα σχολεία της Χαλκιδικής

Δυστυχώς, κάθε χρόνο τέτοια εποχή βρισκόμαστε στο ίδιο έργο θεατές. Τα σχολεία ανοίγουν και λειτουργούν χωρίς το απαιτούμενο εκπαιδευτικό προσωπικό. Χάνονται διδακτικές ώρες ακόμα και για τους μαθητές της Γ’ Λυκείου, που δίνουν Πανελλαδικές Εξετάσεις.
Φέτος, το Γενικό Λύκειο Αγίου Νικολάου Χαλκιδικής τελεί υπό κατάληψη. Οι μαθητές- πέραν των προβλημάτων στις υλικοτεχνικές υποδομές που καυτηριάζουν- διαμαρτύρονται για την έλλειψη καθηγητών. Ενώ η διεύθυνση του σχολείου έχει ζητήσει επανειλημμένως τη συμπλήρωση των κενών ωρών μαθηματικών, χημείας- αλλά και μαθημάτων επιλογής- ουδέποτε έχει φτάσει καθηγητής στο σχολείο.

Αυτή είναι η κατάσταση, η οποία αδικεί κατάφωρα τα παιδιά, ιδίως εκείνα που δεν μπορούν λόγω οικονομικής αδυναμίας να κάνουν φροντιστήρια και απλώς δεν έχουν συμπληρώσει ούτε μια διδακτική ώρα σε μαθήματα κατεύθυνσης.

Κατόπιν τούτων, ερωτάται ο Υπουργός:

  • Πότε θα λυθεί επιτέλους το πρόβλημα της έλλειψης καθηγητών;