Την ευκαιρία να συμμετάσχουν στη διεξαγωγή της Πολιτικής Ακαδημίας του γερμανικού πολιτικού ιδρύματος Konrad Adenauer και της ΟΝΝΕΔ στην Κασσάνδρα της Χαλκιδικής, θα έχουν από σήμερα νέοι και νέες από τη Βόρεια Ελλάδα.

Στη διοργάνωση που θα διαρκέσει έως και τις 14 Οκτωβρίου, οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε ένα τριήμερο ενημέρωσης, που έχει σκοπό να αναπτύξει τις γνώσεις αλλά και τις δεξιότητες τους, ιδιαίτερα για όσους επιθυμούν να ασχοληθούν με την πολιτική, τις πολιτικές νεολαίες, την κοινωνία των πολιτών και την τοπική αυτοδιοίκηση.

Πιο συγκεκριμένα, μέσω της διοργάνωσης, οι συμμετέχοντες θα μπορέσουν να επεκτείνουν τους γνωστικούς τους ορίζοντες πάνω στο πολύπλοκο πολιτικοκοινωνικό γίγνεσθαι της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να εξοικειωθούν με τις αξίες που αυτή πρεσβεύει.

«Είναι χαρά μας να καλωσορίσουμε στη Χαλκιδική μια τόσο πρωτοποριακή και ουσιαστική δράση συνοδευόμενη απο ευρωπαϊκό «αέρα» Ως νέοι που ασχολούμαστε ενεργά με τα κοινά, θα πρέπει να αποκομίσουμε σημαντικές εμπειρίες τα απαραίτητα εφόδια τα οποία καλούμαστε να εφαρμόσουμε στην πράξη, στην προσπάθειά μας να εισάγουμε ένα νέο ήθος και ύφος στο δημόσιο διάλογο, ώστε να πείσουμε τους συμπολίτες μας ότι αξίζουμε καλύτερα και μπορούμε να τα πετύχουμε» δήλωσε ο Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Χαλκιδικής, Νίκος Χατζηαλέξης .

Στόχος της Πολιτικής Ακαδημίας είναι να παρέχει στους συμμετέχοντες τόσο τις θεωρητικές όσο και τις πρακτικές γνώσεις προκειμένου εκείνοι να εμπλουτίσουν την πολιτική τους επιχειρηματολογία.