Ξεπέρασε τις 400 συμμετοχές το Σχολείο Τουρισμού On Tour που στη Χαλκιδική επισκέφτηκε τις περιοχές Ιερισσού και Ν. Ποτίδαιας. «Το σχολείο χρειάζεται για όλους», τόνισε ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδοχείων Γρηγόρης Τάσιος. Σύμφωνα με τον ίδιο η βορειοανατολική Χαλκιδική έχει να προσθέσει πολλά στο προϊόν του τουρισμού και για το λόγο αυτό την επόμενη χρονιά θα ενισχυθεί εκεί το Σχολείο. Επίσης όπως επεσήμανε, θα ενισχυθεί το πεδίο της γαστροτονομίας. Στο κομμάτι αυτό δεν αποκλείεται να εκδοθεί και σχετικός οδηγός την άνοιξη.

Ο Δημήτρης Σεραφειμίδης, Customer Service Expert χαρακτήρισε τη δράση ως μια από τις καλύτερες ευκαιρίες για τη Χαλκιδική ώστε να βελτιώσει το τουριστικό προϊόν και να ακολουθήσει βάσει εμπειρίας τις επιθυμίες του πελάτη. «Γαστρονομία, περιπατητικές διαδρομές και γενικά αυτό που λέμε θετική εμπειρία πελάτη, είναι αναγκαία για να ανεβάσουμε τον τουρισμό, όχι στα νούμερα αλλά στην ποιότητα», τόνισε ο ίδιος χαρακτηρίζοντας εξαιρετικό το φυσικό τοπίο της Χαλκιδικής, και τους επαγγελματίες του κλάδου, που χρειάζονται μόνο μια ώθηση.

Το παρόν στη Χαλκιδική έδωσε και η Ένωση Ξενοδοχείων Πιερίας. Η πρόεδρος  της Ένωσης, κ. Ευαγγελία Ξυπτερά Λάμπρου δήλωσε τα εξής: «Εμείς στην Πιερία πέρσι κάναμε τη συνεργασία και διοργανώσαμε το πρώτο Σχολείο On Tour Ολύμπου τον Απρίλιο του 2018.  Η όλη προσπάθεια στηρίζεται στην εθελοντική βάση με σκοπό να  δημιουργηθεί τουριστική συνείδηση, και να δοθούν στους εμπλεκόμενους με τον τουρισμό όλα τα  σύγχρονα δεδομένα. Ήταν τρομερό το ενδιαφέρον στην Πιερία με 280 άτομα να συμμετέχουν. Ξενοδόχοι, εργαζόμενοι, ξεναγοί, γραφεία τουριστικά. Όλοι οι διοργανωτές είναι μια μεγάλη ομάδα που θέλουν να διαδώσουν το Σχολείο πανελλαδικά, και οι εμπλεκόμενοι με τα τουριστικά από κάθε πλευρά, συνεχώς να επιμορφώνονται».

Θυμίζουμε ότι το Σχολείο Τουρισμού On Tour είναι μία εκπαιδευτική, μη κερδοσκοπική δράση, η οποία γεννήθηκε από τη σύμπραξη του Ινστιτούτου του ΣΕΤΕ (ΙΝΣΕΤΕ) και του ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ. Στόχος του Σχολείου είναι να «εξοπλίσει» τους επαγγελματίες του τουρισμού με νέες γνώσεις, ιδέες και δεξιότητες. Στο διήμερο Σχολείο οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν εξειδικευμένους ομιλητές, οι οποίοι θα προσφέρουν σημαντικές γνώσεις μέσα από διαδραστικές εισηγήσεις σε τουριστικά θέματα.

Τη διοργάνωση του Σχολείου Τουρισμού OnTour ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ, έχει αναλάβει ο Τουριστικός Οργανισμός Χαλκιδικής, μέσω του τοπικού εκπροσώπου του Γρηγόριου Τάσιου, Α’ αντιπροέδρου του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχωντου Τουριστικού Οργανισμού Χαλκιδικής, και της Ένωσης Ξενοδοχείων Χαλκιδικής.