Ρεπορτάζ Σουζάνα Καζάκα, Κάμερα Ζωή Γανίτη, Επιμέλεια Κατερίνα Σμυρλή

Συνεχίζεται και ολοκληρώνεται το απόγευμα της Κυριακής στην Κασσάνδρα η Πολιτική Ακαδημία του Ιδρύματος Konrad Adenauer και της ΟΝΝΕΔ που έχει ως σκοπό να αναπτύξει τις γνώσεις και τις δεξιότητες των νέων ανθρώπων που ασχολούνται ήδη, ή θέλουν να ασχοληθούν με την πολιτική, τις πολιτικές νεολαίες, την τοπική αυτοδιοίκηση, καθώς και την κοινωνία των πολιτών.

Ο Henri Bohnet από τη Γερμανική Konrad-Adenauer μίλησε στο xalkidikipolitiki και δήλωσε χαρακτηριστικά:
«Συνεργαζόμαστε εδώ και καιρό με τη νεολαία της ΝΔ για την Πολιτική Ακαδημία αλλά είναι η πρώτη φορά που βρισκόμαστε στη Χαλκιδική. Θέλουμε να δώσουμε στους νέους τα εργαλεία και τη γνώση που χρειάζονται για να ακολουθήσουν πολιτική σταδιοδρομία και να αλλάξουν τα πράγματα στον τόπο τους, είτε μέσα στο ίδιο το κόμμα, είτε εκτός αυτού. Το βασικό είναι να γίνουν ενεργοί κοινωνικά, και να επιδιώξουν αλλαγές για την πρόοδο της χώρας».

«Όταν ακούει κανείς το όνομα Adenauer πρέπει να υποκλίνεται μπροστά στην προσωπικότητα αυτή», δήλωσε ο βουλευτής Γιώργος Βαγιωνάς αναφερόμενος στην ιστορική αυτή μορφή στην πολιτική σκηνή της Γερμανίας, εξηγώντας τη σημασία της Οργάνωσης που στηρίζει  την εκδήλωση. Χαρακτήρισε  δε την προσπάθεια   πολύ αξιόλογη, αλλά δυστυχώς όπως είπε οι νέοι δεν έχουν το σφρίγος και τη δύναμη που είχαν παλιά, λόγω περιόδων αφθονίας και μαλθακότητας.

«Χρειαζόμαστε έντιμους και ικανούς ανθρώπους, σε ένα κράμα νέων και μεγαλύτερων ανθρώπων», σχολίασε απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο Χρήστος Δήμας, βουλευτής Κορινθίας.

Ανάμεσα στους παρευρισκόμενους της εκδήλωσης ήταν ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης που δήλωσε ότι οι νέοι σήμερα, είναι ιδιαίτερα ενημερωμένοι  και πολύ δραστήριοι. «Προσπαθούμε ως κόμμα να ενημερώσουμε τους νέους μας και να τους οπλίσουμε με ιδέες και επιχειρήματα για να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις του μέλλοντος σε μια Ευρώπη που αλλάζει και σε έναν κόσμο που αλλάζει», τόνισε.

Σύμφωνα με το Νίκο Παπαθανάση, διευθυντή του κόμματος, αρμοδίου για οικονομικά θέματα, οι νέοι βιώνουν μια δύσκολη εποχή, και για το λόγο αυτό όλοι πρέπει να στέκονται κοντά τους και να απαντούν. «Τα παιδιά ήθελαν να ξέρουν πώς θα μεταφέρουν το λόγο του κόμματος σε συνομήλικους που σηκώνουν ένα τοίχος μπροστά τους. Οι συζητήσεις λύνουν προβλήματα και γεννούν νέα ερωτήματα που διαρκώς πρέπει να απαντάμε», δήλωσε.

[metaslider id=49512]

Ο στόχος μεταξύ άλλων της ακαδημίας, όπως τόνισε ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Κώστας Δερβός είναι η ύπαρξη σαφούς λόγου με επιχειρήματα από την πλευρά των νέων. Άλλωστε όπως τόνισε το στελεχιακό δυναμικό ανανεώνεται κατά μεγάλο βαθμό στη ΝΔ όπως αποφάσισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ την ίδια στιγμή οι νέοι θα είναι έτοιμοι να απαντήσουν σε κάθε είδους πρόκληση.

Ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Χαλκιδικής Νίκος Χατζηαλέξης υποστήριξε τη δια βίου ανάπτυξη γνώσεων και δεξιοτήτων προκειμένου να ασχολούνται με τα κοινά.

«Και στο παρελθόν που ήμουν εγώ πρόεδρος και σήμερα με το Νίκο Χατζηαλέξη, η ΟΝΝΕΔ αποδεικνύει ότι πρώτο της μέλημα είναι η παραγωγή πολιτικής», ανέφερε σε δηλώσεις του ο πρώην πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Ηλίας Ιορδανίδης.