Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το τριήμερο σεμινάριο για νέους πολιτικούς και ενεργούς πολίτες που πραγματοποιήθηκε από τις 12 μέχρι τις 14 Οκτωβρίου στη Χαλκιδική, σε συνεργασία με την ΟΝΝΕΔ. 30 νέα στελέχη της νεολαίας καθώς και υποψήφιοι στις τοπικές και εθνικές εκλογές από την Βόρεια Ελλάδα, βρέθηκαν μεταξύ των συμμετεχόντων.

Πολυάριθμοι πολιτικοί πρώτης γραμμής, καθώς και ειδικοί από την Ελλάδα και την Ευρώπη, συμμετείχαν ως ομιλητές. Ο Άδωνις Γεωργιάδης, Βουλευτής και Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, συζήτησε με τους συμμετέχοντες θέματα της τρέχουσας ελληνικής και ευρωπαϊκής πολιτικής επικαιρότητας. Ο Γενικός Διευθυντής του κόμματος, Νίκος Παππαθανάσης ανέλυσε την σημασία της συμμετοχής της νεολαίας σε ένα σύγχρονο πολιτικό κόμμα.

Ο Γενικός Διευθυντής τους Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής, Γιάννης Μαστρογεωργίου, περιέγραψε τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες για τους νέους στην οικονομία του 21ου αιώνα, ενώ ο επικεφαλής του τμήματος οικονομικής πολιτικής του Ιδρύματος Konrad Adenauer, Matthias Schäfer, εξήγησε στους συμμετέχοντες το μοντέλο της Κοινωνικής Οικονομίας της Αγοράς. Τέλος, ο βουλευτής και αναπληρωτής τομεάρχης οικονομίας και ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας, Χρίστος Δήμας, απαρίθμησε τα απαραίτητα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για να δημιουργηθεί ένα ευνοϊκό περιβάλλον για την νεανική επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα.

Οι τεχνικές και στρατηγικές δεξιότητες που χρειάζεται ένας σύγχρονος πολιτικός αποτέλεσαν ένα σημαντικό μέρος της Ακαδημίας. Οι ειδικοί πάνω σε θέματα επικοινωνίας, Βίβιαν Ευθυμιοπούλου και Ελπιδοφόρος Παπανικολόπουλος, παρείχαν στους συμμετέχοντες το θεωρητικό και πρακτικό υπόβαθρο για το πώς να σχεδιάσουν μια πολιτική εκστρατεία. Στο τέλος του πρακτικού μέρους του σεμιναρίου οι συμμετέχοντες χρησιμοποίησαν τις νεοαποκτηθείσες δεξιότητες και γνώσεις για να παρουσιάσουν τη δική τους πολιτική εκστρατεία.

Επικοινωνία:
Jeroen Kohls, Project Manager- Επιστημονικός Συνεργάτης
Τηλ. +30 210 7247 126
Φαξ +30 210 7247 153
Jeroen.Kohls@kas.de