Την 20η Οκτωβρίου, ημέρα εορτασμού της μνήμης του Προστάτη του Σώματος, Μεγαλομάρτυρα Αγίου Αρτεμίου και του εορτασμού της «Ημέρας της Αστυνομίας», θα πραγματοποιηθούν εορταστικές εκδηλώσεις στις Περιφερειακές Ενότητες της Κεντρικής Μακεδονίας.

Στην Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής θα τελεστεί Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου στον Πολύγυρο, την 10.00 ώρα.

Μετά την τέλεση της Δοξολογίας, θα αναγνωστεί η Ημερήσια Διαταγή του κ. Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας.

Στις εκδηλώσεις έχουν κληθεί να παραστούν εκπρόσωποι των Θρησκευτικών, Πολιτικών, Δικαστικών και Στρατιωτικών Αρχών, εκπρόσωποι τοπικών φορέων και συλλόγων, των συνδικαλιστικών ενώσεων του προσωπικού και της ένωσης αποστράτων αστυνομικών, καθώς και εκπροσώπων των Μ.Μ.Ε.

Στο πλαίσιο του εορτασμού της «Ημέρας της Ελληνικής Αστυνομίας» και του Προστάτη του Σώματος Αγίου Αρτεμίου, πραγματοποιείται, μετά από απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, πανελλαδική εθελοντική αιμοδοσία του αστυνομικού προσωπικού, έως την 20 Οκτωβρίου, για την ενίσχυση της Τράπεζας Αίματος του Σώματος, καθώς και για τα παιδιά που πάσχουν από μεσογειακή αναιμία