Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα μείνουν στην κυβέρνηση μέχρι να έρθει στη Βουλή η Συμφωνία των Πρεσπών, τόνισε από το Εθνικό Συμβούλιο των ΑΝΕΛ στη Θεσσαλονίκη, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος.

«Η συνεργασία μας και η παραμονή μας στην κυβέρνηση θα είναι μέχρις ότου έρθει ο κόμπος στο χτένι. Μέχρι να έρθει στη Βουλή η Συμφωνία των Πρεσπών. Όταν έρθει στη Βουλή η Συμφωνία θα αποχωρήσουμε» ανέφερε.

Όπως επισήμανε ο Πάνος Καμμένος, η συνεργασία των ΑΝΕΛ με τον ΣΥΡΙΖΑ ήταν πάντα μια «έντιμη και ανοιχτή συνεργασία, μία δημόσια συνεργασία».

«Δεν συνεργάστηκα με τον Αλέξη για να καλύψουμε τις κομπίνες του παρελθόντος, όπως έκαναν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Συνεργαστήκαμε για να σώσουμε την πατρίδα μας. Ο,τι έχουμε να πούμε το λέμε δημόσια και καθαρά», υπογράμμισε ο επικεφαλής των ΑΝΕΛ.

«Όπως είπε ο Τσίπρας στη συνεργασία μας δεν υπήρχε πουθενά το θέμα των Σκοπίων και της ονομασίας. Το θέμα για μας αποτελεί δέσμευση καταστατική. Οι ΑΝΕΛ έχουμε ξεκάθαρη θέση, δεν δεχόμαστε τον όρο Μακεδονία, τέλος. Δεν το κρύψαμε, δεν θα υποχωρήσουμε», πρόσθεσε.

«Ποτέ δεν είχαμε καμία συνεργασία με αυτούς που θέλουν να κλέψουν την ιστορία μας. Δεν μπορεί να μην μιλήσουμε δημόσια για τις διαδικασίες που γίνονται στα Σκόπια αυτή τη στιγμή για να περάσει η συμφωνία. Πολλοί «καμμενολόγοι» μιλούν για τα tweet μου. Εδώ είναι Βαλκάνια να το συνειδητοποιήσουν όλοι, δεν είναι απλή υπόθεση. Από εδώ ξεκίνησε ο Α’ Παγκόσμιος Πόλεμος και άναψαν πολλές φωτιές», τόνισε ακόμα ο κ. Καμμένος, προσθέτοντας: «Θα τα ξαναπούμε τον Μάρτιο όποτε και αν έρθει η Συμφωνία. Η συμφωνία έχει ακόμα δρόμο μπροστά».

Όσον αφορά τα στελέχη του κόμματός του που σχολίασαν αρνητικά πρόσφατα tweet, μίλησε για «μακεδονοκλάστες», που ο ίδιος έκανε «τζάμπα μάγκες» στο παρελθόν. Αυτοί έχουν πια τελειώσει, είπε ο επικεφαλής των ΑΝΕΛ.