Ρομαντικό, αναπτυξιακό και φωτογραφικό χαρακτήρισε ο δήμαρχος Πολυγύρου Αστέριος Ζωγράφος το Λεύκωμα για την πρωτεύουσα της Χαλκιδικής που παρουσιάστηκε το Σάββατο σε ειδική εκδήλωση στο Επιμελητήριο Χαλκιδικής.

Η ειδική αυτή έκδοση με τίτλο  «Πολύγυρος…» την οποία επιμελήθηκε ο φωτογράφος Γιάννης Γιαννέλος με κείμενα της Έφης Κελιαφάνου, σύμφωνα με το δήμαρχο κ. Ζωγράφο περιλαμβάνει φωτογραφίες από κάθε γωνιά του Καλλικράτειου δήμου Πολυγύρου.

[metaslider id=50155]

«Είναι δεμένο με ποιητικά αποφθέγματα και εύκολα μπορεί ο αναγνώστης να το διαβάσει. Επίσης έχει εκδοθεί και στα αγγλικά» τόνισε ο δήμαρχος και ευχαρίστησε  κοινό που παρευρέθηκε στο Επιμελητήριο.

Η κ. Έφη Κελιαφάνου, μιλώντας για το εγχείρημα τόνισε ότι στην αρχή φάνηκε εύκολο, αλλά στη συνέχεια που θέλησαν να κάνουν κάτι διαφορετικά με προτροπή του δημάρχου. Οι φωτογραφήσεις και το δέσιμο με τα κείμενα ήταν ένα δύσκολο αλλά απολαυστικό ταξίδι όπως τόνισε η ίδια.

Για το λεύκωμα μίλησε ο γνωστός δημοσιογράφος, συγγραφέας και εκδότης, Χρήστος Ζαμπούνης, και ο πολύπειρος φιλόλογος, Αθανάσιος Χριστιανός. Ο κ. Χριστιανός ανέφερε ότι οι φωτογραφίες απευθύνονται στην ψυχή του ανθρώπου, και το λεύκωμα όπως τόνισε έχει όμορφες φωτογραφίες που υποκινούν τους κατοίκους να ανακαλέσουν στη μνήμη τους όμορφες εικόνες και να δουν τι κρύβεται πίσω από τις φωτογραφίες. «Με χαρά δέχτηκα να συμμετέχω στην παρουσίαση γιατί με συγκίνησαν οι φωτογραφίες», δήλωσε.

Ο Χρήστος Ζαμπούνης χαρακτήρισε το Λεύκωμα ως ένα ανώτερο πνευματικό προϊόν. «Είναι κάτι παραπάνω από ταξιδιωτικό προϊόν. Οι Πολυγυρινοί έχουν ισχυρές ρίζες και το βιβλίο συνδέει με τις ρίζες καθώς είναι σύγχρονες οι φωτογραφίες του».

Σε μια κατάμεστη αίθουσα του Επιμελητηρίου Ο δήμαρχος κ. Ζωγράφος βράβευσε τον κ. Χριστιανό για την πολυετή προσφορά του και δεσμεύτηκε ότι σε συνεργασία με το ΑΠΘ θα γίνει μια ειδική έκδοση με τα νομίσματα της Χαλκιδικής.