Για πρώτη φορά θα λειτουργήσει στη Θεσσαλονίκη Ακαδημία Γονέων, με τίτλο «Από το Α έως το Ω. Μία Ακαδημία για Γονείς», υπό την αιγίδα της Κοσμητείας της Σχολής Επιστημών Υγείας του ΑΠΘ και της Ελληνικής Εταιρείας Εφηβικής Ιατρικής. Το πρόγραμμα έχει ως στόχο την ενημέρωση και στήριξη των γονέων σε θέματα συμπεριφοράς και υγείας σχετικά με την εφηβική ηλικία.

Το πρόγραμμα «Από το Α έως το Ω. Μία Ακαδημία για Γονείς» της Μονάδας Εφηβικής Υγείας της Β ́ Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, του Νοσοκομείου Παίδων «Π.&Α. Κυριακού», θα υλοποιηθεί υπό την επιστημονική εποπτεία της Καθηγήτριας Ασημίνας Γαλλή-Τσινοπούλου, Συντονίστριας του Μεταπτυχιακού Μαθήματος «Εφηβική Ιατρική» και σε συνεργασία με τη Δ ́ Παιδιατρική Κλινική του ΑΠΘ, τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, τον Σύλλογο Φίλων του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου «Αντηρίδα» και το Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

«Επιτήρηση της Υγείας των Εφήβων», «Συμπεριφορές υψηλού κινδύνου (αλκοόλ, κάπνισμα, ουσίες, παραβατική συμπεριφορά», «Εμβόλιο για τον HPV στις έφηβες και στους έφηβους», «HPV λοίμωξη-Προγράμματα πρόληψης στην Κοινότητα», «Καταθλιπτικές Διαταραχές στην Εφηβεία/Αυτοκτονικότητα», «Δυσκολίες Μάθησης και ΔΕΠΥ στην Εφηβεία», «Διατροφή Εφήβων: πραγματικότητα και στόχοι», «Ακμή, στρες και δερματολογικές παθήσεις, αυτοάνοσα δερματικά νοσήματα στην εφηβεία» είναι οι θεματικές που θα αναπτύξουν επιστήμονες με μεγάλη εμπειρία σε θέματα εφηβικής υγείας.

Το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί σε 8 μηνιαίες συναντήσεις, Τετάρτη και ώρες 18.00 με 20.00, στην Αίθουσα Αλέξανδρος, στο Κέντρο Πολιτισμού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, στην οδό Εθνικής Αμύνης 1, στη Θεσσαλονίκη. Η πρώτη συνάντηση, με θέμα «Επιτήρηση της Υγείας των Εφήβων», θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 31 Οκτωβρίου και ώρα 18.00, με ομιλήτρια την Καθηγήτρια Ασημίνα Γαλλή-Τσινοπούλου.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν και δηλώνεται ηλεκτρονικά στη διεύθυνση akadimiagoneon@gmail.com

Δείτε ολόκληρο το Πρόγραμμα Ακαδημίας Γονέων ΑΠΘ