Την πρώτη του συνέντευξη ως υποψήφιου δημάρχου Αριστοτέλη, έδωσε στο XalkidikiPolitiki και  τη Σουζάνα Καζάκα, ο αντιδήμαρχος Αριστοτέλη Αργύρης Τσακνής, καθώς μόλις λίγες ημέρες νωρίτερα ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του. Ο ίδιος τόνισε ότι διερεύνησε αρχικά τις ιδεατές συνθήκες για να λάβει μια ώριμη και με σοβαρότητα απόφαση ώστε να διεκδικήσει τη θέση του δημάρχου Αριστοτέλη.

Ποιός είναι ο Αργύρης Τσακνής

Γεννήθηκε στην Αρναία Χαλκιδικής και ολοκλήρωσε τις βασικές σπουδές του πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στον τόπο του, στην Αμμουλιανή και στην Ιερισσό.

Το  2000 παντρεύτηκε με τη Στεφανία Σβάρνα, και απέκτησαν  ένα γιο, τον Σωτήρη, ο οποίος είναι σήμερα 14 ετών.

 

Είναι Πτυχιούχος του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και κάτοχος Mεταπτυχιακού Διπλώματος (ΜΒΑ) του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Εκτός από του πλούσιο επαγγελματικό του βιογραφικό (Μέλος Δ.Σ. του Σ.Ε.Π.Β.Ε.. • Μέλος Δ.Σ. του Α.Ι.Α. Ελλάδος – Παράρτημα της Διεθνούς Ενώσεως Λογιστών Μ. Βρετανίας. • Πιστοποιημένος εισηγητής σεμιναρίων & επιστημονικός συνεργάτης του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. • Στέλεχος / Σύμβουλος Επιχειρήσεων στους τομείς χρηματοοικονομικών, διοίκησης και πωλήσεων από το 1997 έως σήμερα) παρουσιάζει ένα ιδιαίτερα αξιόλογο κοινωνικό βιογραφικό, καθώς  διετέλεσε επί σειρά ετών μέλος Διοικητικού Συμβουλίου στην Ένωση Γονέων, Παιδιών και Νέων με Διαβήτη Β. Ελλάδος και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Ομοσπονδίας για το Διαβήτη. Επίσης διετέλεσε μέλος Διοικητικού Συμβουλίου του Αναπτυξιακού Συνδέσμου Πολιτών Χαλκιδικής (Α.Σ.ΠΟ.ΧΑ.)

Από τις Δημοτικές Εκλογές του 2014 έως σήμερα είναι Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Διοικητικών, Τουρισμού και Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης του Δήμου Αριστοτέλη.

Οι αναμνήσεις του από τα παιδικά του χρόνια είναι ιδιαίτερα όμορφες όπως λέει. Ο εμπλουτισμός των γνώσεων και του βιογραφικού δεν σταμάτησαν μέχρι και πρόσφατα που απέκτησε τον τελευταίο τίτλο σπουδών του. «Γηράσκων αει διδασκόμενος», τονίζει. Και δηλώνει περήφανος που έχει 20 ετών ένσημα, ενώ πλέον αποφασίζει να βάλει νέους στόχους στην αυτοδιοίκηση. «Είναι πολύ δυνατό το αίσθημα της προσφοράς», υποστηρίζει για την απόφασή του να κατέβει στις εκλογές. «Όταν κάνεις με αγάπη αυτό που σε εκφράζει, γεμίζεις ως άνθρωπος», αναφέρει.

Το έργο του ως αντιδημάρχου

Είναι μεγάλος ο αριθμός των καθηκόντων που φέρει ο κ. Τσακνής με την ιδιότητα του αντιδημάρχου Αριστοτέλη. Σύμφωνα με τον ίδιο υπάρχει δρόμος μπροστά στη διοίκηση του δήμου για να φέρει τον τόπο στο επίπεδο που έχουν οραματιστεί οι διοικούντες και ο ίδιος. Ωστόσο, όπως λέει, κι επειδή η Τ.Α. βάλλεται από οικονομικές δυσκολίες, πρέπει να μάθει να είναι ανεξάρτητη. «Έπρεπε να γλιτώσουμε την επιτροπεία από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε  το δήμο και να σταθούμε στα πόδια μας. Τώρα είμαστε αισιόδοξοι και αυτάρκεις. μπορούμε να κάνουμε πράγματα μόνοι μας κι όχι να περιμένουμε το ΕΣΠΑ ή άλλα χρηματοδοτικά εργαλεία», τονίζει. Στη συνέχεια ο δήμος Αριστοτέλη προγραμματίζει την υλοποίηση έργων όπως το Διεθνές Αριστοτελικό Κέντρο στα αρχαία Στάγειρα, καθώς και παρεμβάσεις ανακατασκευής σε σχολικά κτιριακά συγκροτήματα και όχι μόνο, για τα οποία  τρέχουν μελέτες ήδη.

Υποψηφιότητα για το δήμο και όλους τους δημότες

Πολιτικοποιημένος από νεαρή ηλικία, δεν είχε ποτέ κομματική ταυτότητα, αναφέρει για τον εαυτό του ο κ. Τσακνής. Η αυτοδιοίκηση δεν θα πρέπει, όπως λέει, να ορίζεται μέσα από τα κομματικά γραφεία. Είναι χώρος οράματος και προοπτικής, και πρέπει άνθρωποι που μπορούν να προσφέρουν να βγαίνουν μπροστά, ανεξάρτητα αν ανήκουν σε μικρό ή μεγάλο κόμμα και ανεξάρτητα από το κόμμα που ανήκουν οι συνάδελφοί τους δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι, τονίζει. Στόχος του είναι να έχει μια ανεξάρτητη παράταξη που θα φιλοξενήσει στελέχη, επαγγελματίες, ικανούς ανθρώπους που θα ανήκουν σε όλο το κομματικό, πολιτικό φάσμα και όσο γίνεται από περισσότερους φορείς και τάξεις. Να υπάρχουν άτομα με εμπειρία αλλά και νέοι, και μέσα από αυτό το μωσαϊκό να προκύψει ένα σωστό αποτέλεσμα με μια ομάδα ανθρώπων που θα δουλεύει.

Γιατί τον Αργύρη Τσακνή;

Ο Α. Τσακνής ερωτηθείς για τον εαυτό του τόνισε ότι μέσα από την εργασιακή του εμπειρία και τα 4 χρόνια στα οικονομικά του δήμου, συνθέτει τον άνθρωπο που έχει γνώσεις και ερεθίσματα, και είναι ικανός να οδηγήσει τους πολίτες σε έναν ισχυρό δήμο. Δεν εξαρτάται από κανέναν, ούτε δέχεται εντολές από κομματικά επιτελεία, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά. «Βλέπει κατάματα τους ανθρώπους, τους λέει την αλήθεια ακόμη κι αν είναι σκληρή, προέρχεται από την περιοχή, ανήκει στην περιοχή και είναι πρόθυμος να ταχθεί στην περιοχή του, το δήμο Αριστοτέλη».