Το γεγονός ότι ο Γιάννης Τζίτζιος δεν ανακοινώνει επίσημα αν θα είναι υποψήφιος δήμαρχος και στις εκλογές του 2019, αφήνει το πεδίο ελεύθερο σε πολλούς μνηστήρες για το δημαρχιακό θώκο Σιθωνίας, αλλά όχι απαραίτητα μόνο από άλλες παρατάξεις. Ήδη από την παράταξη της συμπολίτευσης δήλωσε ξεκάθαρα πως θα ήθελε να είναι υποψήφιος δήμαρχος, ο αντιδήμαρχος Έργων Νίκος Χριστοδούλου, ενώ το ίδιο ενδεχόμενο δεν απέκλεισε και ο αντιδήμαρχος Προσωπικού και Δημ. Ενότητας Τορώνης, και πρώην δήμαρχος της Καποδιαστριακής Τορώνης, Κυπαρίσσης Ντέμπλας.

Μιλώντας στην εκπομπή “Αυτοδιοικητικά” του Atlastv, και στην Κατερίνα Σμυρλή, οι κ. Ντέμπλας και Χριστοδούλου ξεκαθάρισαν ότι σε κάθε περίπτωση θα περιμένουν τις αποφάσεις του δημάρχου Ιωάννη Τζίτζιου οι οποίες και θα είναι απολύτως σεβαστές.

Εξάλλου, όπως τόνισαν, η παράταξή τους έχει ρόλο ενωτικό σε έναν δήμο που διοικεί για δεύτερη θητεία και με ποσοστό στις τελευταίες εκλογές σχεδόν 80 τοις εκατό, σπάνια περίπτωση στους δήμους της χώρας. Συνεπώς αναγνωρίζουν ότι ο   Γ. Τζίτζιος έβαλε ήδη τον πήχη πολύ ψηλά για τον επόμενο δήμαρχο.