Οι ελλείψεις καθηγητών ταλαιπωρούν κάθε χρόνο τους μαθητές και τις οικογένειες τους, ιδίως εάν είναι στην τελευταία τάξη του λυκείου. Οι μαθητές χάνουν πολύτιμες διδακτικές ώρες και όσοι δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να κάνουν φροντιστήρια θα βρίσκονται σε δυσχερή θέση έναντι των υπολοίπων διαγωνιζόμενων στις Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Να σημειωθεί οτι πρόκειται για την δεύτερη ερώτηση του κ. Βαγιωνά για το ίδιο θέμα μέσα σ’έναν μήνα.

Η ερώτηση έχει ως εξής:

ΘΕΜΑ: Παραμένουν οι ελλείψεις καθηγητών στα σχολεία της Χαλκιδικής

Ακόμη ένα σχολείο στη Χαλκιδική βρίσκεται αντιμέτωπο με την έλλειψη καθηγητών. Ενάμιση μήνα και πλέον μετά το πρώτο κουδούνι, οι μαθητές του Λυκείου Νέου Μαρμαρά δεν έχουν κάνει Μαθηματικά και Βιολογία.
Να σημειωθεί οτι απουσιάζουν καθηγητές που έχουν οργανική θέση στο σχολείο.

Οι μαθητές και οι γονείς τους, ιδίως εκείνοι που δεν έχουν την οικονομική άνεση να καλύψουν το κόστος του φροντιστηρίου, είναι σε απόγνωση.
Πρόκειται για πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα, που σημαίνει πως οι μαθητές αυτοί δεν θα έχουν τις ίδιες δυνατότητες με τους υπολοίπους, που θα εξεταστούν στο τέλος της χρονιάς για την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Θα πρέπει να υπενθυμίσω πως για αντίστοιχο ζήτημα που αφορά το Λύκειο Αγίου Νικολάου έχω υποβάλλει στις 11/10/2018 ερώτηση με αριθμό πρωτοκόλλου 2435.
Κατόπιν τούτων, ερωτάται ο Υπουργός:
-Πότε θα λυθεί επιτέλους το πρόβλημα της έλλειψης καθηγητών;