Την προσπάθεια του δήμου Πολυγύρου εδώ και δύο χρόνια να εκδώσει το λεύκωμα με τα νομίσματα της Χαλκιδικής ανέφερε σε πολιτιστική εκδήλωση που προηγήθηκε στον Πολύγυρο, ο δήμαρχος Αστέριος Ζωγράφος.

Η έκδοση θα γίνει σε συνεργασία με το Τμήμα Αρχαιολογίας του ΑΠΘ. Προηγήθηκαν επαφές με συλλέκτες και άλλους αρμόδιους προκειμένου να προχωρήσει η πρωτοβουλία, κι όπως τόνισε ο κ. Ζωγράφος δεν θα θεωρηθεί προεκλογικό έργο.

Επιπλέον ο δήμαρχος Πολυγύρου ευχαρίστησε τον Χρήστο Ζαμπούνη για τη συμβολική πώληση της ιστορικής οικίας του, ενώ ανακοίνωσε και την απόκτηση ενός δεύτερου ιστορικού κτιρίου. Στόχος του δήμου είναι η αναπαλαίωση και συντήρηση αυτών των κτιρίων που αποτελούν ιστορικά στοιχεία για τον Πολύγυρο.

Προς την ίδια κατεύθυνση ανακοίνωσε ο δήμαρχος ότι εγκρίθηκαν τα κονδύλια και για την οικία του Στ. Κότσιανου κάτι που αποτελεί ιδιαίτερα ευχάριστη είδηση για τον Πολύγυρο.

Ο προϋπολογισμός ξεπερνά τα 2 εκατομμύρια ευρώ από κοινοτικά κονδύλια και εθνικούς πόρους, ενώ με 100 χιλιάδες ευρώ ο δήμος αγόρασε και το γειτονικό κτίριο προκειμένου να είναι συνολική η ανακαίνιση.