Τζιτζικώστας: Κηρύξαμε την περιοχή της Σάρτης στη Σιθωνία Χαλκιδικής σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Πολύ δύσκολες συνθήκες, υπεράνθρωπες οι προσπάθειες των πυροσβεστών.

Η ανακοίνωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας αναφέρει:

Στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε τις πρωινές ώρες σήμερα στη θέση Καβουρότρυπες Σιθωνίας και παραμένει σε εξέλιξη, επιχειρούν συνολικά 148 πυροσβέστες με 59 υδροφόρα οχήματα, 73 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 35 πυροσβέστες με 29 βοηθητικά οχήματα, από τις Περιφερειακές Πυροσβεστικές Διοικήσεις Κεντρικής Μακεδονίας, Δυτικής Μακεδονίας, Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, Θεσσαλίας και Ηπείρου και από αέρος 4 Α/Φ CANADAIR, 2 Ε/Π μεσαίου τύπου και 1 συντονιστικό Ε/Π.

Στην κατάσβεση συνδράμουν η Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής και ο Δήμος Σιθωνίας με υδροφόρα οχήματα και μηχανήματα έργου, το ΓΕΕΘΑ, η ΕΛ.ΑΣ, το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή και το ΕΚΑΒ.

Το Πυροσβεστικό Σώμα, τις πρωινές ώρες, εισηγήθηκε για προληπτικούς λόγους την απομάκρυνση των κατοίκων από τον οικισμό Κάμπος.

Παρακαλούνται οι πολίτες και οι οδηγοί που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή εξέλιξης της πυρκαγιάς, να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις και να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των αρχών.