Με την εισφορά σημαντικών στοιχείων στο δικαστήριο συνεχίστηκε την Πέμπτη 25/10/2018 η δίκη των 21 κατηγορουμένων – μελών του αγώνα ενάντια στα μεταλλεία της Β.Α. Χαλκιδικής – για την υπόθεση του εμπρησμού του εργοταξίου στις Σκουριές το 2013.

Κατά την 3η δικάσιμο κατέθεσαν ως μάρτυρες, υπάλληλοι της εταιρείας φύλαξης καθώς και εργολάβοι που είχαν τον εξοπλισμό τους εντός του εργοταξίου.

Συνεχίζει να επιβεβαιώνεται ότι τα πειστήρια από τον χώρο της επίθεσης συνελέγησαν από την εταιρεία security κι όχι από την αστυνομία. Και, όπως φαίνεται, αυτό αποτελούσε μια πάγια πρακτική σε συνεννόηση πάντα με την αστυνομία.

Τα φυσίγγια που υποτίθεται ότι βρέθηκαν στο χώρο, μέσω των οποίων υποτίθεται ότι ταυτοποιείται κάποιος από τους διωκόμενους, ήταν ήδη σκουριασμένα, οπότε δε συνδέονται με το εν λόγω γεγονός. Όπως χαρακτηριστικά είπε ο μάρτυρας: «μπορεί να είναι και από 3 χρόνια πριν εκεί».

Παράλληλα αναδείχθηκε το γεγονός ότι οι υπάλληλοι security – όπως παραδέχθηκαν – υπέγραφαν τις καταθέσεις τους χωρίς να τις διαβάζουν, μέχρι του σημείου να περιλαμβάνονται στις καταθέσεις ορολογίες που οι μάρτυρες δε γνωρίζουν καν τι σημαίνουν και τις οποίες εμφανώς έχουν συντάξει ή συμπληρώσει οι αστυνομικοί.

πηγή: omniatv.com