Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, άρχισαν σήμερα στη Θεσσαλονίκη οι εκδηλώσεις για τον τριπλό εορτασμό του Αγίου Δημητρίου, της απελευθέρωσης της πόλης και της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου.

Τη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση, στις 11 το πρωί της Κυριακής 28 Οκτωβρίου, στην παραλιακή λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου, θα παρακολουθήσει και ο Πρόεδρος της Ιταλικής Δημοκρατίας, Σέρτζιο Ματαρέλα. Αμέσως μετά, μαζί με τον κ. Παυλόπουλο, θα μεταβούν στην Κεφαλονιά, όπου θα αποδώσουν τιμές στο Μνημείο Πεσόντων Ιταλών Μεραρχίας Acqui και στο Μνημείο Εθνικής Αντίστασης.

Αναλυτικά, το πρόγραμμα της τριήμερης παρουσίας του κ. Παυλόπουλου στη Θεσσαλονίκη έχει ως εξής:

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018

Στις 11:00, άφιξη στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου για την επίσημη δοξολογία. Μετά το τέλος της δοξολογίας ο κ. Παυλόπουλος θα κάνει δήλωση στους δημοσιογράφους.

Στις 11:50 άφιξη στις εγκαταστάσεις της EDUACT (Κτίριο της ΧΑΝΘ), ξενάγηση στον χώρο και συνάντηση με τους εθελοντές και τις ομάδες της ρομποτικής των παιδιών που προκρίθηκαν στον παγκόσμιο διαγωνισμό.

Στις 13:20 άφιξη στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Θεσσαλονίκης, όπου ο διοικητής του Γ’ Σώματος Στρατού, αντιστράτηγος Δημήτριος Μπίκος, θα παραθέσει γεύμα προς τιμήν του. Ο διοικητής του Γ’ Σώματος Στρατού θα προσφωνήσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και θα ακολουθήσει η αντιφώνηση του κ. Παυλόπουλου.

Στις 18:30 άφιξη στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο (Αίθουσα Τελετών), όπου θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση για τον πανηγυρικό της ημέρας.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018

Στις 10:00 άφιξη του Προέδρου της Δημοκρατίας στο Συμμαχικό Κοιμητήριο (Ζέιτενλικ), όπου θα γίνει προσφώνηση από τον μητροπολίτη Νεαπόλεως-Σταυρουπόλεως, Βαρνάβα και αντιφώνηση από τον κ. Παυλόπουλο.

Στις 11:10 άφιξη στο Κέντρο Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας και Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης του Συλλόγου Συνδρόμου DOWN Ελλάδος.

Στις 12:15 άφιξη στο ΑΣΥΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ (αίθουσα Σταύρος Νιάρχος).

Στις 19:00 άφιξη στο Τελλόγλειο Ίδρυμα, όπου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα ξεναγηθεί στην έκθεση με θέμα «Η Στρατιά της Ανατολής ζωγραφίζει τη Θεσσαλονίκη» και θα απευθύνει χαιρετισμό.

Στις 20:25 άφιξη στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης (κτίριο Μ1), όπου θα μιλήσει στο δείπνο που θα παραθέσει προς τιμή του ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εξαγωγέων Β. Ελλάδος, Γιώργος Κωνσταντόπουλος.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018

Στις 10:25 κατάθεση στεφάνου στο Ηρώο του Γ’ Σώματος Στρατού. Στην τελετή θα παραστεί και ο Πρόεδρος της Ιταλικής Δημοκρατίας.

Στις 11:00 έναρξη της στρατιωτικής παρέλασης ενώπιον των Προέδρων της Ελλάδας και της Ιταλίας.

Μετά την ολοκλήρωση της παρέλασης θα ακολουθήσει αεροπορική επίδειξη από μαχητικό αεροσκάφος F 16 της Ομάδας «Ζευς».