Ισχυρή σεισμική δόνηση σημειώθηκε στα ανοιχτά της Ζακύνθου.

Ο σεισμός έγινε αισθητός σε πολλές περιοχές της χώρας, ειδικά στη δυτική Ελλάδα. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Ευρωμεσογειακού Σεισμολογικού Κέντρου το μέγεθος ήταν 6,6 Ρίχτερ και το επίκεντρο ήταν 44 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Ζακύνθου. Τον μεγάλο σεισμό των 6,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ ακολούθησε ένας μετασεισμός της τάξης των 5,4. Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα συντονιστικό των τοπικών αρχών στο κτίριο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της Ζακύνθου. Στο νησί υπάρχουν υλικές ζημιές.

«Δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί πολιτών έως αυτή τη στιγμή. Έχουν αναφερθεί υλικές ζημιές σε κτίρια και σπίτια, κυρίως στη περιοχή του Λαγανά και του Αγίου Σωστή, που βρίσκονται πιο κοντά στο επίκεντρο.Ακόμη, έχουμε ζημιά στο λιμάνι του νησιού, αλλά και σε κολώνες ηλεκτροδότησης της ΔΕΗ», δήλωσε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ζακύνθου, κ. Νίκος Τσίπηρας, ο οποίος βρίσκεται στο συντονιστικό.

Ο σεισμός έγινε αισθητός στην Αττική – με το εστιακό του βάθος να εντοπίζεται στα 10 χιλιόμετρα – στη Μάλτα και την Αλβανία. Σύμφωνα με το αμερικανικό γεωλογικό ινστιτούτο USGS η σεισμική δόνηση στο Ιόνιο Πέλαγος ήταν 6,9 Ρίχτερ. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε 124 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Πάτρας.

Τοπικά μέσα μεταδίδουν πως σοβαρή ζημιά έχει υποστεί ο πύργος του καστρομοναστηριού στα Στροφάδια. Περιορισμένης έκτασης υλικές ζημιές και σε περιοχές της Ηλείας, μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, κατέρρευσε μια μάντρα στην οδό Δραγατσανίου στον Πύργο, με αποτέλεσμα να καταπλακωθεί σταθμευμένο αυτοκίνητο, ενώ στη κοινότητα Καβάσιλα προκλήθηκαν ρωγμές σε υδραγωγείο.

Πηγή: www.lifo.gr