Το πολιτιστικό κέντρο «Ρώσικο Σπίτι» σε συνεργασία με το Δήμο Αριστοτέλη και την Τοπική Κοινότητα Γοματίου, τέλεσαν τα εγκαίνια της παιδικής χαράς Γοματίου η οποία αποτελεί δώρο του Προέδρου της Ρωσίας, κ. Βλαντιμίρ Πούτιν.

Μιλώντας για την εκδήλωση ο δήμαρχος Αριστοτέλη Γ. Ζουμπάς, σχολίασε: «Εμείς χτίζουμε τις σχέσεις από τη βάση. Το σημερινό είναι ένα ακόμη βήμα για την αδελφοποίηση των δύο περιοχών, όχι μόνο στα λόγια αλλά και στα έργα». Όπως τόνισε στόχος του δήμου είναι να συνεχιστεί η φιλία παρά τα προβλήματα στις σχέσεις εκκλησίας και δύο χωρών.

Σε δικές του δηλώσεις ο Κωνσταντίνος Γκαμπαερίδης, Έλληνας σύμβουλος του κυβερνήτη της Αγίας Πετρούπολης αναφέρθηκε στους βασικούς στόχους ανάπτυξης πολιτικών και άλλων δεσμών με το Ρώσικο Σπίτι, ένας θεσμός που κρατά τους Ρώσους   στην Ελλάδα κοντά στην πατρίδα τους. Για τον παιδότοπο, ο οποίος συμβολίζει εμφανώς την Αγία Πετρούπολη, τόνισε ότι πρόκειται για μια κίνηση ευγνωμοσύνης από τον Πρόεδρο της Ρωσίας προς το Γομάτι που αποδέχτηκε με χαρά να τοποθετηθεί το μνημείο προς τιμήν του Αγίου Σιλουανού του Αγιορείτη πέρσι τον Οκτώβριο.

Στους τουριστικούς δεσμούς με τη Ρωσία αναφέρθηκε ο αντιδήμαρχος Αργύρης Τσακνής, τονίζοντας ότι το έργο που εγκαινιάστηκε είναι απόδειξη της Ελληνορωσικής φιλίας που ενισχύεται σε επίπεδο δήμου Αριστοτέλη.

«Σκοπός των σχέσεών μας είναι να γίνουμε φίλοι και να έρθουμε ακόμη πιο κοντά. Επίσης να φέρουμε κοντά τα παιδιά μας», δήλωσε ο ο δήμαρχος  του Σέστρορετσκ της Αγίας Πετρούπολης, Αλεξάντερ Μπέλσκι.

[metaslider id=50734]

Δεσμοί φιλίας και συνεργασίας

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο ίδιο πλαίσιο μιας μακράς και σπουδαίας σημασίας φιλίας, είχε προηγηθεί τελετή αδελφοποίησης του δήμου Αριστοτέλη με τον δήμο Σέστρορετσκ της Αγίας Πετρούπολης Ρωσίας. Συγκεκριμένα, ο δήμαρχος Αριστοτέλη, Γεώργιος Ζουμπάς, και ο δήμαρχος  δήμο Σεστρορετσκ της Αγίας Πετρούπολης, Αλεξάντερ Μπέλσκι είχαν υπογράψει σύμφωνο φιλίας και συνεργασίας, θέτοντας τις βάσεις μιας μακροχρόνιας και πολύπλευρης σχέσης των δύο δήμων.

Ένα χρόνο νωρίτερα μάλιστα, τον Οκτώβριο του 2017 είχαν τελεστεί στο Γομάτι τα εγκαίνια του μνημείου προς τιμήν του Αγίου Σιλουανού του Αγιορείτη και είχε γίνει ο αγιασμός της εικόνας του. Το μνημείο ήταν επίσης δωρεά του ρώσου Προέδρου Β. Πούτιν.