Ιδιαίτερα σημαντική για τη Χαλκιδική κρίνεται η επίσκεψη της Βουλευτή Αττικής του Κινήματος Αλλαγής και Υπεύθυνης των Τομέων Εσωτερικών και Πολιτικής Προστασίας, Ευης Χριστοφιλοπούλου. Στο πλαίσιο των περιοδειών στην Ελληνική επικράτεια, κορυφαίων στελεχών του ΚΙΝ.ΑΛ, η Νομαρχιακή Επιτροπή ΚΙΝ.ΑΛ Χαλκιδικής είχε τη χαρά να φιλοξενεί την πρώην Υπουργό που με την ως τώρα πορεία της έχει αποδείξει την υπευθυνότητα και την αμεσότητα που τη διακρίνουν. 

Η Εύη Χριστοφιλοπούλου,  συνοδευόμενη από τον Γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής ΚΙΝ.ΑΛ. Γιώργο Παπαδόπουλο, την Αναπληρώτρια Γραμματέα Ρούλα Μαυρομιχάλη, τα μέλη της Ν.Ε Κώστα Κατσαβαβάκη και Μαρία Παπαδημητρίου καθώς και τον πρώην Υφυπουργό Χρήστο Πάχτα και το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής ΚΙΝ.ΑΛ. Απόστολο Πάνα, πραγματοποίησε μια σειρά επισκέψεων.

Έχοντας αυξημένο ενδιαφέρον για τις συνέπειες της πρόσφατης πυρκαγιάς στη Σιθωνία, επισκέφθηκε την πληγείσα περιοχή, και είχε επί τόπου συνάντηση με τον Διοικητή της Π.Υ Χαλκιδικής Δημήτρη Καρασαββίδη, τον Υποδιοικητή Αριστείδη Κατηρτζίδη και τον Προϊστάμενο του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Ν.Μαρμαρά Ζάκη Ιωάννη. Παρόντες ήταν και οι Εθελοντές της Ομάδας “Δραγουντέλι” ενώ το Δήμο Σιθωνίας εκπροσώπησαν οι Αντιδήμαρχοι Κυπαρίσσης Ντέμπλας και Νίκος Χριστοδούλου. Επίσης, παρών ήταν και ο Γραμματέας της Τ.Ο ΚΙΝ.ΑΛ. Τορώνης Νικος.Χατζηγιαννης αλλά και ο Πρόεδρος Μελισσοκόμων Ελλάδος Αχιλλέας Παπαστεργίου. Κατά τη συζήτηση τονίστηκε η άμεση κινητοποίηση όλων : Δήμου, εθελοντών, Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χαλκιδικής και Περιφέρειας για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της πυρκαγιάς και όπως χαρακτηριστικά επεσήμανε η Ευη  Χριστοφιλοπουλου: ” ότι δεν έγινε στο Μάτι, έγινε στη Σιθωνια και αξίζουν συγχαρητήρια όλοι όσοι συνέβαλλαν στο δύσκολο έργο της κατάσβεσης. Ξεκάθαρα η Ασφάλεια, η Υγεία και η Παιδεία είναι Τομείς  προτεραιότητας για το ΚΙΝ.ΑΛ.” Στη συνέχεια ζήτησε να δει το μέγεθος της καταστροφής μεσα στο καμμένο δάσος κάνοντας μια μίνι αυτοψία έως την πληγείσα περιοχή της Σάρτης.  Είχε άμεσα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Περιφερειακό Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κ. Τσολάκη ενώ ζήτησε από την Π.Υ Χαλκιδικής  γραπτό υπόμνημα προτάσεων για την πρόληψη και την πυρόσβεση στη Χαλκιδική προκειμένου να υποστηρίξει το θέμα Κοινοβουλευτικά.

Νωρίτερα, η πρώην Υπουργός επισκέφθηκε το Δήμο Ν. Προποντίδας όπου και συναντήθηκε με το Δήμαρχο Μανώλη Καρρά, με μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και τον επικεφαλής της  παράταξης της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Δημήτρη Τσούφη. Ο Δήμαρχος προχώρησε σε παρουσίαση  των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών Δήμου Ν.Προποντίδας. Αναφέρθηκε  στα προβλήματα ύδρευσης, επεκτάσεων και οικονομικών περικοπών.  Ξεκαθάρισε ότι η δημοτική Αρχή αξιοποιεί  τους διαθέσιμους Ευρωπαϊκούς πόρους και εστίασε στην ανάγκη της περιοχής για μεγάλα έργα.Η Εύη Χριστοφιλοπουλου , αφού εξήρε  το Μικρασιατικό  προσφυγικό στοιχείο του Δήμου ξεκαθάρισε ότι η Κοινοβουλευτική ομάδα του ΚΙΝ.ΑΛ. αναλαμβάνει να προωθήσει τα ζητήματα της Χαλκιδικής υποβάλλοντας  Ερωτήσεις και Διαβήματα  προς τους αρμόδιους Υπουργούς. Αναφορικά με το Εθνικό ψηφοδέλτιο ΚΙΝ. ΑΛ. Χαλκιδικής τόνισε: ” Βρισκόμαστε σε  διαδικασια επιλογης προσώπων με βάση την ανανέωση και  την εμπειρία“. Το απόγευμα είχε συνάντηση αυτοδιοικητικών στελεχών, με την παρουσία και δυο ακόμη μελών της Ν.Ε ΚΙΝ.ΑΛ Θανάση Τσίγκα και Γιάννη Ζέππου,  όπου αναφέρθηκε εκτενώς στη Διοικητική Μεταρρύθμιση “Κλεισθένης”, υπογραμμίζοντας: “Με την τυχοδιωκτική αυτή μεταρρύθμιση που εισήγαγε η επικίνδυνη αυτή Κυβέρνηση, κινδυνεύουμε να διαλυθούμε ως χώρα καθώς θα απορρυθμιστεί ο Πρώτος Βαθμός Αυτοδιοίκησης. Αυτή η Κυβέρνηση παριστάνει τον μεγάλο μεταρρυθμιστή θέλοντας απλώς να ελέγξει την Αυτοδιοίκηση“. Ξεκαθάρισε ότι μετά τις Εθνικές Εκλογές το ΚΙΝ.ΑΛ  δε θα συμπράξει ούτε με τη ΝΔ, ούτε  με τον ΣΥΡΙΖΑ.