Πτώση κατέγραψε και στη χθεσινή συνεδρίαση το πετρέλαιο, διευρύνοντας τις απώλειες του Οκτωβρίου 2018, εν μέσω ανησυχιών για την αυξανόμενη προσφορά και την ενδεχόμενη πτώση στη ζήτηση.

Ειδικότερα, το πετρέλαιο τύπου Brent υποχώρησε άνω του 3% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 72,77 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το αμερικανικό αργό κατέγραψε πτώση της τάξεως του -2,68% στα 63,53 δολ. ανά βαρέλι.

Τόσο το Brent όσο και το WTI ολοκλήρωσαν τον Οκτώβριο καταγράφοντας τις μεγαλύτερες μηνιαίες απώλειες από τον Ιούλιο του 2016, και συγκεκριμένα κατά -8,8% και κατά -10,9% αντίστοιχα.

Καθοριστικός παράγοντας για τη νέα πτώση στο πετρέλαιο ήταν η νέα αύξηση στα αποθέματα αργού πετρελαίου στις ΗΠΑ, η οποία ήταν η έκτη συνεχόμενη εβδομαδιαία άνοδος.

«Η ισχυρή άνοδος στα αποθέματα πετρελαίου είναι πιθανό να διατηρήσει τις καθοδικές πιέσεις στις τιμές του πετρελαίου», σχολιάζουν σε σημείωμά τους οι αναλυτές της ANZ Research.

O πρόεδρος των ΗΠΑ δήλωσε ότι έχει διαπιστώσει πως υπάρχει επαρκής προμήθεια πετρελαίου και πετρελαιοειδών από τα υπόλοια κράτη πέραν του Ιράν, προκειμένου να αποτραπεί η δημιουργία έλλειψης στην αγορά ενέργειας μόλις τεθούν σε ισχύ οι κυρώσεις.

Παράλληλα, τα στοιχεία για τον μεταποιητικό κλάδο στην Κίνα έδειξαν ότι η δραστηριότητα για τον Οκτώβριο ήταν η ασθενέσθερη των τελευταίων δύο ετών, γεγονός που θα μπορούσε να επηρεάσει τη ζήτηση προς τον «μαύρο χρυσό».