Στο ασφυκτικά γεμάτο Κλειστό Θέατρο των Νέων Μουδανιών ο Δημήτρης Τσούφης ανακοίνωσε την εκ νέου υποψηφιότητά του για το δήμο της Νέας Προποντίδας.

Το παρόν στην πολιτική εκδήλωση έδωσαν ο αντιπεριφεριάρχης Γ. Γιώργος, ο πρώην βουλευτής Ευθύμης Καρανάσιος ο πρόεδρος της ΑΝΕΤΧΑ Γιώργος Πασαλής, ο πρόεδρος του επιμελητηρίου Χαλκιδικής Γιάννης Κουφίδης, ο πρώην πρόεδρος του Πολιτιστικού και Αθλητικού Οργανισμού της Νέας Προποντίδας και ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Μανώλης Μπέης, και οι επίσης ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι Κωνσταντίνος Καμπάνης και Κωνσταντίνος Πασσαλής (και οι 3 αποχώρησαν από την παράταξη του νυν δημάρχου Μανώλη Καρρά, ενώ όπως φαίνεται από τις ομάδες στήριξης θα πλαισιώσουν και το ψηφοδέλτιο της παράταξης του Δ. Τσούφη).

Τον Δημήτρη Τσούφη παρουσίασαν μέσα από την εμπειρία της συνεργασίας και της γνωριμίας μαζί του ο Παναγιώτης Λαζαρίδης Λέκτορας (Τ.Ε.Τ.Κ.) και ο Σπύρος Αβδημιώτης επίκουρος καθηγητής στο Αλεξάνδρειο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Θεσσαλονίκης. Και οι δυο τόνισαν την έντονη προσωπικότητά του, την εργατικότητα, την τιμιότητα και την αποφασιστικότητά του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τη στήριξή τους προς το πρόσωπο του Δ. Τσούφη εξέφρασαν με μήνυμά τους οι πρώην δήμαρχοι Νέων Μουδανιών, Απόστολος Δαλαμπίρας, και Δαμιανός Ιορδανίδης. Ο πρώτος του ευχήθηκε καλή επιτυχία μέσω χαιρετισμού που διάβασε ο κ. Τσούφης, ενώ ο δεύτερος του απέστειλε μήνυμα στο κινητό λίγο πριν από την ομιλία του, όπου του ευχήθηκε καλή αρχή και καλή επιτυχία.

Έπειτα διαβάστηκαν ονόματα από ανθρώπους όλων των κοινωνικών ομάδων, που στηρίζουν τη συγκεκριμένη υποψηφιότητα στο Δήμο Νέας Προποντίδας.

Αμέσως μετά το λόγο πήρε ο υποψήφιος Δήμαρχος Δημήτρης Τσούφης, φανερά συγκινημένος από τη προσέλευση του κόσμου και τη στήριξη στο πρόσωπό του.

Στην ομιλία του αναφέρθηκε στη Νέα Προποντίδα και την πορεία της στο χρόνο από τη δημιουργία της έως σήμερα, μιλώντας για την προσφυγική καταγωγή του και τις αλησμόνητες πατρίδες.

Επιπλέον μίλησε για τη μέχρι τώρα προσπάθεια της παράταξής του ως μείζονος αντιπολίτευσης του Δημοτικού Συμβουλίου της Νέας Προποντίδας, ενώ ταυτόχρονα άσκησε κριτική στην παρούσα διοίκηση, ειδικότερα σχετικά με τη σύναψη του δανείου των 20 εκ. ευρώ, για το δίκτυο ύδρευσης Ν. Μουδανιών αλλά και για την αποτυχημένη, όπως είπε,διαχείριση των στερεών και υγρών αποβλήτων.

Στην συνέχεια παρουσίασε τις βασικές αρχές του προγράμματός του. Οι πυλώνες της πρότασης είναι η κοινωνική αλληλεγγύη, ο ψηφιακός δήμος, η ανόρθωση της τοπικής οικονομίας, η διαμόρφωση τουριστικής στρατηγικής, η διοικητική ανασυγκρότηση και η ορθή διαχείριση και αξιοποίηση των οικονομικών με πλήρη διαφάνεια.

Τέλος, ο κ. Τσούφης έκλεισε την ομιλία του με ένα κάλεσμα προς όλους τους δημότες της Νέας Προποντίδας για συσπείρωση με βασικό στόχο την ευημερία της περιοχής και την επίτευξη των βέλτιστων όρων ποιότητας ζωής για όλους τους κατοίκους.

«Ο Δήμος Νέας Προποντίδας έμεινε πίσω τα τελευταία χρόνια» τόνισε στην ομιλία του και κάλεσε όλους του δημότες από το Λάκκωμα έως και τη Ποτίδαια να στηρίξουν το συνδυασμό «Νέα Γενιά, Νέα Πορεία για μια Προποντίδα όπως της αξίζει».

 

Ομάδες Στήριξης ανά Δημοτική Ενότητα

Κατά την πρώτη παρουσίαση του συνδυασμού για αυτές τις εκλογές δόθηκαν στη δημοσιότητα τα ονοματεπώνυμα των συμμετεχόντων στις ομάδες στήριξης των τριών δημοτικών ενοτήτων:

Δ.Ε. ΝΕΩΝ ΜΟΥΔΑΝΙΩΝ
ΑΣΒΕΣΤΑΣ ΑΛΕΞΗΣ- ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ
ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΟΥ ΝΑΤΑΛΙΑ- ΑΘΛΗΤΡΙΑ, ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ
ΕΔΙΑΡΟΓΛΟΥ ΝΙΚΟΣ- ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ
ΕΥΤΑΤΟΓΛΟΥ ΓΙΩΡΓΟΣ- ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΔΕΗ
ΚΑΒΑΚΑΚΗΣ ΣΠΥΡΟΣ- ΔΙΕΥΘΥΝΤΙΚΟ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΟΜΙΛΟΥ SANI
ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ- ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ
ΜΑΡΓΑΡΙΤΙΔΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ- ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΣ- ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ
ΜΑΡΓΩΜΕΝΟΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ- ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΔΕΗ
ΜΩΥΣΙΔΗΣ ΜΩΥΣΗΣ- ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ ΕΛ.ΑΣ
ΠΑΠΑΕΥΣΤΡΑΤΙΟΥ ΧΑΡΙΛΑΟΣ- ΑΡΧΙΤΈΚΤΟΝΑΣ
ΠΑΣΣΑΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ- ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
ΠΑΥΛΙΔΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ- ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ ΕΛ.ΑΣ
ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ- ΧΗΜΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ
ΣΟΛΟΜΩΝΙΔΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ-ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ, ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ
ΣΤΕΦΑΝΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ- ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
ΤΑΥΛΑΡΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ- ΧΗΜΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ
ΧΑΛΚΙΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ- ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ

Δ.Ε. ΝΕΑΣ ΤΡΙΓΛΙΑΣ
ΒΟΙΔΑΚΗ ΜΑΡΙΑ- ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ- ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ- ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ
ΛΙΟΛΙΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ- ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ
ΜΠΕΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ- ΙΑΤΡΟΣ
ΜΠΟΛΑΚΗ ΒΙΚΥ- ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ
ΠΑΡΕΣΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ-ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
ΣΓΟΥΡΗΣ ΕΥΡΥΠΙΔΗΣ- ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ

Δ.Ε. ΝΕΑΣ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΕΙΑΣ
ΑΥΤΑΡΑΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ- ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ
ΔΑΙΚΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ- ΟΙΚΟΚΥΡΑ
ΚΑΜΠΑΝΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ- ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ
ΚΟΚΚΑΛΗ ΣΤΑΜΑΤΙΑ- ΙΑΤΡΟΣ
ΚΟΥΣΟΥΛΑΚΗΣ ΑΝΕΣΤΗΣ- ΑΛΙΕΑΣ
ΜΑΓΝΗΣΑΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ- ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΙΣΤΗΣ
ΜΠΟΜΠΟΤΑΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ- ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΟΥ ΡΕΝΑ- ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ Ν.ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΕΙΑΣ- ΙΑΤΡΟΣ
ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΑΔΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ- ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ
ΡΟΥΖΙΟΣ ΠΕΤΡΟΣ- ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ
ΣΑΡΒΑΝΙΔΗΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ- ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ
ΤΣΕΠΕΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ- ΑΓΡΟΤΗΣ