Κόσμος

Το κινητό της Samsung με εύκαμπτη οθόνη που διπλώνει

Η Samsung, εδώ και αρκετές εβδομάδες, μας άνοιγε την «όρεξη» αναφορικά με το πρώτο της κινητό με εύκαμπτη αναδιπλούμενη οθόνη και εχτές είχαμε την ευκαιρία να πάρουμε μια πρώτη γεύση από αυτό.

Ο νοτιοκορεατικός τεχνολογικός κολοσσός αποκαλεί τη συγκεκριμένη τεχνολογία οθόνης «Infinity Flex Display», με την ίδια τη συσκευή να διαθέτει μια οθόνη μεγέθους tablet που μπορεί να διπλωθεί για να χωρέσει σε μια τσέπη.

Ειδικότερα, η Samsung παρουσίασε χθες «συγκαλυμμένη» την εν λόγω συσκευή, κατά τη διάρκεια συνεδρίου για προγραμματιστές και χαμήλωσε το φωτισμό της αίθουσας, προκειμένου να προστατέψει τα στοιχεία του design της συσκευής από τα «αδιάκριτα» μάτια.

«Υπάρχει μια συσκευή μέσα σε αυτό», δήλωσε ο Τζάστιν Ντένισον επικεφαλής του τμήματος μάρκετινγκ για τα προϊόντας κινητής, «Και πρόκειται για μια εκπληκτική συσκευή».

Στη συνέχεια ο Ντένισον έδειξε μια συσκευή κινητού τηλεφώνου που ξεδιπλώνεται σε ένα τάμπλετ και διπλώνει ξανά σε κινητό.

Η συσκευή διαθέτει μια εξωτερική οθόνη για όταν λειτουργεί ως τηλέφωνο και μια κύρια οθόνη τάμπλετ 7,3 ιντσών.

Όπως αποκάλυψε η Samsung, μέχρι και τρεις εφαρμογές θα μπορούν να εκτελούνται ταυτόχρονα, χρησιμοποιώντας μια νέα τεχνολογία που η εταιρεία αποκαλεί «multi active window» (πολλαπλό ενεργό παράθυρο).

Η Samsung ανέφερε πως η έναρξη της μαζικής παραγωγής της αναδιπλούμενης οθόνης «Infinity Flex Display» αποτελεί «ζήτημα μηνών», σύμφωνα με τον Ντένισον.

Η Samsung απέφυγε να αναφέρει οτιδήποτε συγκεκριμένο, αναφορικά με το πότε θα πρέπει να αναμένουμε κάτι περισσότερο από αυτή την, ουσιαστικά, concept συσκευή.

Από την πλευρά της, η Google υποστηρίζει επίσημα αυτές τις πτυσσόμενες συσκευές με το λειτουργικό σύστημα Android και βρίσκεται σε στενή συνεργασία με τη Samsung ώστε αυτό το τηλέφωνο να βγει στην αγορά την προσεχή χρονιά. Η Google παρέχει οδηγίες και κατευθύνσεις στους προγραμματιστές ώστε να αρχίσουν να χρησιμοποιούν ήδη υπάρχουσες λειτουργίες ενσωματωμένες στο Android για την υποστήριξη αυτών των αναδιπλούμενων οθονών.

Όμως, η Samsung δεν είναι ο μόνος κατασκευαστής τηλεφώνων με εύκαμπτες οθόνες. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Huawei σχεδιάζει να κυκλοφορήσει μια συσκευή με εύκαμπτη οθόνη μέσα στην επόμενη χρονιά. Οι Lenovo και Xiaomi έχουν επίσης αρχίσει να μας προϊδεάζουν για τα δικά τους πρωτότυπα, ενώ η LG εργάζεται επίσης με ευλύγιστες οθόνες OLED και τηλεοράσεις που διπλώνονται σε ένα κουτί.

Η Microsoft εργάζεται, μάλιστα, σε μια συσκευή με πολλαπλές οθόνες, η οποία θα μπορούσε να αποτελεί μια σύγχρονη ματιά στο παλιό Courier concept. Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της Microsoft Surface, Πάνος Παναή, είχε δηλώσει πως μια συσκευή Surface τσέπης είναι «απόλυτα το μωρό» του.

Εξάλλου, με τις εύκαμπτες οθόνες πειραματίζονται και πληθώρα άλλων κατασκευαστών που ενδεχομένως δεν τους έχετε ξανακούσει ποτέ, οπότε να περιμένετε να δείτε πολλές περισσότερες από αυτές τις συσκευές το 2019.

Σχετικά άρθρα

Back to top button
Close