Το άγαλμα της σατανικής οντότητας εμφανίζεται στη σειρά του Netflix «The Chilling Adventures of Sabrina», κάτι το οποίο προκάλεσε την αντίδραση της Εκκλησίας των Σατανιστών, αφού ισχυρίζεται ότι είναι παρόμοιο με το δικό της άγαλμα για τον «Βαφομέτ», το οποίο έγινε διάσημο σε μία καμπάνια του 2014.

Σύμφωνα με τον Λούσιεν Γκριβς, συνιδρυτή της Εκκλησίας του Σατανά, το εν λόγω άγαλμα έχει εξελιχθεί σε «σύμβολο που μας αντιπροσωπεύει». «Πολλοί που δεν ξέρουν για εμάς αναγνωρίζουν το μνημείο αυτό ως το μνημείο από το “Sabrina”».

Ως εκ τούτου, η Εκκλησία του Σατανά μηνύει το Netflix και τη Warner Brothers για 150 εκατ. δολάρια, υποστηρίζοντας πως οι εταιρείες παραβίασαν τα πνευματικά της δικαιώματα και το trademark της, ζημιώνοντας την επιχειρηματική της φήμη.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του CNBC, καθώς το άγαλμα αυτό έχει σημαντικό ρόλο στη σειρά, η Εκκλησία του Σατανά υποστηρίζει πως εξαιτίας του τα μέλη της συσχετίζονται με τους «κακούς ανταγωνιστές» της. Οι χαρακτήρες της σειράς μεταξύ άλλων λατρεύουν τον «Σκοτεινό Άρχοντα», επιδίδονται σε κανιβαλισμό, νεκρομαντεία, φόνους και βασανιστήρια.

Η Εκκλησία του Σατανά, ωστόσο, υποστηρίζει ότι «δεν προωθεί το κακό και αντ’αυτού τηρεί τη βασική αρχή πως το να υποφέρει κανείς άνευ λόγου είναι κακό, και ό,τι το μειώνει αυτό είναι καλό». Η Εκκλησία του Σατανά θεωρεί τον Εωσφόρο ως έναν «επαναστάτη κατά της εξουσίας του Θεού, αντί για διαβολική οντότητα».

Όπως υποστηρίζεται, η οργάνωση απευθύνθηκε στο Netflix και τη Warner ζητώντας τους να απομακρύνουν το άγαλμα, ωστόσο το αίτημά τους έμεινε χωρίς απάντηση – οπότε και ακολούθησε τη νομική οδό.