Καταγγελία πως ο δήμαρχος Μαραθώνα, Ηλίας Ψινάκης, απαίτησε να σταματήσει ο Μαραθώνιος προκειμένου να περάσει με το αυτοκίνητό του, κάνει ο ιδιοκτήτης της Σχολής Ναυαγοσωστικής Lifeguard Hellas, Σπύρος Μητριτσάκης.

«Σταμάτησε μέσα στη διαδρομή του Μαραθωνίου παρενοχλώντας τους δρομείς» γράφει ο κ. Μητριτσάκης στο Facebook και συνοδεύει την ανάρτησή του με φωτογραφίες.

Αναλυτικά, γράφει στην ανάρτησή του ο κ. Μιτριτσάκης:

«Το είδαμε κι αυτό:

Ο «ξέρεις ποιος είμαι εγώ ρε;» δήμαρχος Μαραθώνα σταμάτησε τη μαύρη λίμο του μέσα στη διαδρομή του Μαραθωνίου παρενοχλώντας τους δρομείς!

Φτάνοντας με την κουστωδία του – άλλα δυο αυτοκίνητα – σταμάτησε μέσα στη διαδρομή, ενώ οι δρομείς τον κοιτούσαν με εκνευρισμό και φυσικά απίστευτη έκπληξη. Άναψε το τσιγάρο του μοιράζοντας τον καπνό στους αθλητές και απαίτησε να σταματήσει ο αγώνας να περάσει.

Βγήκε από το τρίτο αυτοκίνητο ένα γιουσουφάκι – μποντιγκαρντ – τεκνό κουνιστό κ λυγιστό και ζητούσε να περάσει ο δήμαρχος την ώρα που έτρεχαν χιλιάδες αθλητές.

– Χωρίς καμία συναίσθηση της ιερότητας του ιστορικότερου αγώνα στον πλανήτη, χωρίς κανένα σεβασμό στους αθλητές, οι οποίοι ήρθαν από 107 χώρες, χωρίς καμία συναίσθηση πού βρισκόταν και τι συνέβαινε εκεί.

– Μια θλιβερή καρικατούρα από άλλο πλανήτη, μακρυά από τις αξίες, την γνησιότητα και την ομορφιά του αθλητισμού, που νομίζει ότι αξίζει παραπάνω από τους αθλητές επειδή τον παίζουν οι Τατιανες και οι Πανιες στις σκουπίδοεκπομπές τους. Μέσα από τη μαύρη λίμο, με το τσιγάρο, με ένα λαμέ κοστούμι μπουζουκτζίδικου, νόμιζε ότι είναι στον Πανταζή ή στην Ψαρού και απαιτούσε πρώτο τραπέζι πίστα κ ιδιαίτερη μεταχείριση. Μια τραγική, κιτς εικόνα και κατάσταση βγαλμένη από τα ‘80s.

– Κι όμως κατάφερε και πέρασε! ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ο Αυθεντικός Μαραθώνιος Αθήνας, κάτι που δεν έχει γίνει ποτέ στα χρονικά κάτι που δεν έχω δει ποτέ ξανά σε αγώνα, εγώ τουλάχιστον σε Ελλάδα ή εξωτερικό.

Είναι ενδεικτικό ότι ΚΑΝΕΝΑΣ άλλος δεν πέρασε κατά τη διάρκεια του αγώνα.

– Ένιωσα τεράστια ντροπή και προσβολή ως άνθρωπος, ως Έλληνας απέναντι στους χιλιάδες που ταξίδεψαν από όλον τον κόσμο αλλά και όλη την Ελλάδα, με άπειρες ώρες προπόνησης, κόπου, κόστους, ως γυμναστής, ως ερασιτέχνης πλέον αθλούμενος».

Σύμφωνα με την καταγγελία, ο Ηλίας Ψινάκης κατάφερε να περάσει αφού σταμάτησε τον Μαραθώνιο, γεγονός που σύμφωνα με τον κ. Μητριτσάκη «δεν έχει γίνει ποτέ στα χρονικά».