Από τις 10 έως τις 14 Οκτωβρίου 2018 πραγματοποιήθηκε η 3η συνάντηση μεταξύ εκπαιδευτικών οι οποίοι συνεργάζονται στο πρόγραμμα Erasmus+ “CASTLES: Culture, Art, Story, Tales, Love and Equality in European Inclusive Schools” στο Leszno Πολωνίας.

Δεκαεννέα εκπαιδευτικοί προερχόμενοι από την Ελλάδα (Δημοτικό Σχολείο Ορμύλιας), την Ιταλία και τη Λετονία συναντήθηκαν και συμμετείχαν στο πρόγραμμα που οργάνωσε το Δημοτικό Σχολείο Szkola Podstawowa Nr5 im. Henryka Sienkiewicza στο Leszno της Πολωνίας. Από το Δημ. Σχ. Ορμύλιας συμμετείχαν οι εκπαιδευτικοί: Νικήτα Παναγιώτα, Λαμπρόπουλος Ευάγγελος, Καρπέτης Δημήτριος, Σαμαρά Αναστασία και Ζαφειρίου Γαρύφαλλος.

Οι εκπαιδευτικοί διέμειναν σε κάστρο της πόλης Redzyna πολύ κοντά στην πόλη Leszno όπου βρίσκεται το συνεργαζόμενο σχολείο.

Τη μέρα της άφιξής τους ξεναγήθηκαν στις αίθουσες του κάστρου Redzyna και παρακολούθησαν εκεί την παρουσίαση του θρύλου του κάστρου από μαθητές.

Την επόμενη μέρα επισκέφτηκαν το Δημοτικό Σχολείο Szkola Podstawowa Nr5 im. Henryka Sienkiewicza στο Leszno όπου και δέχθηκαν θερμή υποδοχή από τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και το Σύλλογο Γονέων.

Αφού ξεναγήθηκαν στους χώρους του σχολείου παρέδωσαν μαθήματα σε κάποια τμήματα σχετικά με τη χώρα τους και την παράδοσή της.

Στη συνέχεια μετέβησαν στο κέντρο της πόλης και συνομίλησαν με εκπρόσωπο του Δήμου.

Επιστρέφοντας στο σχολείο γευμάτισαν και παρακολούθησαν σεμινάριο από εκπρόσωπο του Etwinning λαμβάνοντας τις ανάλογες βεβαιώσεις παρακολούθησης.

Ακολούθησε συζήτηση μεταξύ των συντονιστριών των χωρών σχετικά με τον απολογισμό του πρώτου έτους, την οργάνωση των δραστηριοτήτων του δεύτερου έτους καθώς και τον προγραμματισμό της επόμενης συνάντησης.
Την τρίτη μέρα μετά από μια διαδρομή περίπου τριών ωρών επισκέφτηκαν το κάστρο Ksiaz, όπου και ξεναγήθηκαν.

Κατά την επιστροφή πήραν μια γεύση από την όμορφη πόλη Warslow όπου και δείπνησαν.

Στις 13 του Οκτώβρη η μέρα ξεκίνησε με μετάβαση και περιήγηση στο κάστρο Kornik. Σε όλη τη διαδρομή συντροφεύονταν από τις μασκότ των σχολείων. Για το ελληνικό σχολείο, η μάγισσα Broomless, η μάγισσα που έχασε τη σκούπα της:

Μετά το κάστρο επισκέφτηκαν την πόλη Poznan όπου παρακολούθησαν το φαινόμενο που καθημερινά συμβαίνει στην πόλη στις 12 το μεσημέρι, τις κατσίκες στο ρολόι του Δημαρχείου να χτυπούν τα κέρατά τους και ενημερώθηκαν για την ιστορία τους.

Επισκέφτηκαν το μουσείο των κρουασάν “Rogalowe” και πήραν μέρος σε βιωματικό εργαστήριο.

Επέστρεψαν στο σχολείο και όλες οι ομάδες ετοίμασαν παραδοσιακά εδέσματα στην κουζίνα του Σχολείου για το αποχαιρετιστήριο δείπνο.

Η βραδιά έληξε με την κοπή της τούρτας Erasmus που ήταν προσφορά του Συλλόγου Γονέων, την απονομή βεβαιώσεων συμμετοχής, την προσφορά δώρων και την ανταλλαγή ευχών κι ευχαριστιών.

Η όλη διοργάνωση ήταν άρτια και η εμπειρία που αποκομίστηκε αξιοσημείωτη.

Πολλά «ευχαριστώ» στη διοργανώτρια χώρα αλλά και στους υπόλοιπους εταίρους που στάθηκαν υπεύθυνοι, συνεπείς και αξιοπρεπείς στη μέχρι τώρα πορεία του έργου.

Καλή συνέχεια σε όλους και ραντεβού τον Μάρτιο στο Ventspils της Λετονίας.