Ημερίδα με θέμα  “Οικογενειακός οικονομικός προϋπολογισμός” θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 14 Νοεμβρίου και ώρα 17:00 μ.μ. στο Κέντρο Πολιτισμού Ιερισσού.

Στόχος είναι η ενημέρωση του κοινού σχετικά με θέματα που άπτονται τόσο της κοινωνικής ζωής, όσο και της προσωπικής εξέλιξης μέσω της ενδοσκόπησης. Θα αναλυθούν ζητήματα που αφορούν την εργασιακή συμβουλευτική, την αναζήτηση εργασίας και τα εργαλεία του αιτούντα δουλειά. Επιπρόσθετα, θα συζητηθούν εναλλακτικοί τρόποι διαχείρισης της οικονομικής κρίσης και των αρνητικών συναισθημάτων που απορρέουν από αυτή.

Συγκεκριμένα, η ψυχολόγος του ΙΑΤΑΠ κυρία Νένα Κουνατίδου θα εισηγηθεί τις αιτίες και τα γνωστικά λάθη που γίνονται από άτομα που αντιμετωπίζουν το πρόβλημα της φτώχειας και θα απαντήσει σε ερωτήματα των ωφελούμενων που αφορούν σ αυτό το κομμάτι.

Η κυρία Ζηνοβία Κάππα, κοινωνική λειτουργός του ΙΑΤΑΠ, θα αναφερθεί στις δομές που εξυπηρετούν άτομα σε καταστάσεις ακραίας φτώχειας. Ακόμα, θα γίνει αναλυτική παρουσίαση των τρόπων αναζήτησης εργασίας και τα εργαλεία που μπορεί να χρησιμοποιήσει το εκάστοτε άτομο, ώστε να γίνει πιο εξωστρεφές προς την αγορά εργασίας.

Στόχος του παραπάνω είναι ο δημότης να έρθει κοντά με τα προγράμματα του Δήμου και να επωφεληθεί από αυτά.

Τέλος, θα δοθεί ο απαραίτητος χρόνος για συζήτηση, ώστε να καλυφθεί η οποιαδήποτε σχετική απορία και να γίνει ένας γόνιμος διάλογος.