Συνεχίζονται οι εντατικές δράσεις της Ελληνικής Αστυνομίας στην περιοχή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με σκοπό την αντιμετώπιση των μορφών παραβατικότητας που παρατηρούνται στην ευρύτερη περιοχή.

Οι αρμόδιες Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης ενεργούν καθημερινά ελέγχους, καθώς και προσαγωγές και συλλήψεις ατόμων που εμπλέκονται σε συναφείς υποθέσεις.

Ενδεικτικά, το τελευταίο χρονικό διάστημα και ειδικότερα από 20 Οκτωβρίου έως 8 Νοεμβρίου 2018, συνελήφθησαν στην περιοχή 32 άτομα για υποθέσεις ναρκωτικών και σχηματίσθηκαν 27 συναφείς ποινικές δικογραφίες, από τις οποίες οι τέσσερις σε βαθμό κακουργήματος.

Το επόμενο διάστημα και συγκεκριμένα από 8 έως 12 Νοεμβρίου 2018, συνελήφθησαν άλλα 17 άτομα για υποθέσεις ναρκωτικών και σχηματίσθηκαν άλλες 16 συναφείς ποινικές δικογραφίες, από τις οποίες οι δύο σε βαθμό κακουργήματος.

Συνολικά, από 20 Οκτωβρίου έως 12 Νοεμβρίου 2018, έχουν συλληφθεί 49 άτομα για υποθέσεις ναρκωτικών και έχουν σχηματισθεί 43 δικογραφίες από τις οποίες οι έξι σε βαθμό κακουργήματος.

Επιπλέον, την 12η Νοεμβρίου 2018, προσήχθη στο Τμήμα Ασφαλείας Λευκού Πύργου Έλληνας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για ληστεία, η οποία διαπράχθηκε στις 9 Νοεμβρίου σε βάρος Ελληνίδας κατά τον χρόνο ανάληψης χρημάτων από το ΑΤΜ του ΑΧΕΠΑ.

Όσον αφορά παρόμοια υπόθεση ληστείας, που διαπράχθηκε σε βάρος Έλληνα το μεσημέρι της 8ης Νοεμβρίου στο ίδιο ΑΤΜ, σημειώνεται ότι η Ελληνική Αστυνομία ενημερώθηκε νωρίς το βράδυ της ίδιας ημέρας από τον παθόντα, ενώ οι έρευνες για την ταυτοποίηση του δράστη βρίσκονται σε εξέλιξη.