Γιος πασίγνωστης ελληνίδας αστρολόγου φέρεται να εµπλέκεται στο κύκλωµα διακίνησης ναρκωτικών που θα μετέφερε 300 κιλά κοκαΐνης από το Εκουαδόρ στην Αυστραλία.  Μάλιστα, οι πρώτες πληροφορίες μιλούν και για άλλον έναν Έλληνα με πελατολόγιο γεμάτο επωνύμους, ο οποίος είναι μπλεγμένος στο κύκλώμα.

Η μεγάλη επιχείρηση της ΕΛΑΣ

Στην επιχείρηση συμμετείχε η ΕΛ.ΑΣ., σε συνεργασία με αρχές ξένων χωρών και μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί τρία μέλη του κυκλώματος στην Ελλάδα και άλλα έξι στο Εκουαδόρ. Έχουν κατασχεθεί πάνω από 300 κιλά κοκαΐνης.

Ειδικότερα, η Δίωξη Ναρκωτικών συνέλαβε δύο Έλληνες και έναν Αλβανό που είχαν οργανώσει τη μεταφορά της κοκαΐνης με ιστιοφόρο, έναντι 1,5 εκατομμυρίου ευρώ΄από το Εκουαδόρ στην Αυστραλία.

Πρόκειται για τον ιδιοκτήτη μίας καφετέριας, αλλά και τον ιδιοκτήτη μίας μάντρας αυτοκινήτων, οι οποίοι – μαζί με τον  Αλβανό – είχαν έρθει σε επαφή με συνεργούς τους στο Εκουαδόρ και οργάνωσαν τη μεταφορά.

Πώς έστησαν τη συμφωνία και το τεράστιο κέρδος

Σύµφωνα µε πληροφορίες που μεταδίδει το «Έθνος», οι τρεις συλληφθέντες στην Ελλάδα φέρονται να έδωσαν το ποσό του 1,5 εκατ. ευρώ για τη µεταφορά της κοκαΐνης στην Αυστραλία, µε τους αστυνοµικούς να µην αποκλείουν το ενδεχόµενο ποσότητα αυτής να την «έσπρωχναν» σε δεύτερο χρόνο και στην Ελλάδα. Και οι τρεις φαίνεται ότι έστησαν βήµα προς βήµα τη µεταφορά της κοκαΐνης προς την Αυστραλία, ενώ υπεύθυνος για τη µίσθωση και την επάνδρωση του ιστιοπλοϊκού φέρεται να ήταν ο Αλβανός συλληφθείς.

Οι εµπλεκόµενες διωκτικές Αρχές ερευνούν εξονυχιστικά όλα τα κανάλια επικοινωνίας που είχαν τα µέλη του πολυδαίδαλου κυκλώµατος ανά τον κόσµο. Για τον λόγο αυτό ο αριθµός των συλλήψεων, που µέχρι χθες το βράδυ ανέρχονταν συνολικά σε εννέα, αναµένεται να αυξηθεί.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το κέρδος που θα αποκόµιζαν τα µέλη του κυκλώµατος από την πώληση των 300 κιλών κοκαΐνης ανέρχεται σε πολλά εκατ. ευρώ.