Ημερίδα με θέμα “Οικογενειακός οικονομικός προϋπολογισμός”  πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 14 Νοεμβρίου . στο Κέντρο Πολιτισμού Ιερισσού.
Στόχος ήταν η ενημέρωση του κοινού σχετικά με θέματα που άπτονται τόσο της κοινωνικής ζωής, όσο και της προσωπικής εξέλιξης μέσω της ενδοσκόπησης. Στη διάρκεια της εκδήλωσης αναλύθηκαν ζητήματα που αφορούν την εργασιακή συμβουλευτική, την αναζήτηση εργασίας και τα εργαλεία του αιτούντα δουλειά. Επιπρόσθετα, συζητήθηκαν εναλλακτικοί τρόποι διαχείρισης της οικονομικής κρίσης και των αρνητικών συναισθημάτων που απορρέουν από αυτή.
Συγκεκριμένα, η ψυχολόγος του ΙΑΤΑΠ κυρία Νένα Κουνατίδου  εισηγήθηκε τις αιτίες και τα γνωστικά λάθη που γίνονται από άτομα που αντιμετωπίζουν το πρόβλημα της φτώχειας και απάντησε σε ερωτήματα των ωφελούμενων που αφορούν αυτό το κομμάτι.
Η κυρία Ζηνοβία Κάππα, κοινωνική λειτουργός του ΙΑΤΑΠ, αναφέρθηκε στις δομές που εξυπηρετούν άτομα σε καταστάσεις ακραίας φτώχειας. Επιπλέον, έγινε αναλυτική παρουσίαση των τρόπων αναζήτησης εργασίας και τα εργαλεία που μπορεί να χρησιμοποιήσει το εκάστοτε άτομο, ώστε να γίνει πιο εξωστρεφές προς την αγορά εργασίας.
Στο χαιρετισμό του ο αντιδήμαρχος Αριστοτέλη Αργύρης Τσακνής έδωσε έμφαση στην κοινωνική πολιτική του Δήμου, ο οποίος έχει προχωρήσει στη δημιουργία δομών όπως Κοινωνικό Παντοπωλείο, Κέντρο Κοινότητας, ΚΕΠ Υγείας. Βούληση του δήμου όπως τόνισε, είναι να βοηθήσει με κάθε τρόπο τους δημότες που διέρχονται από μια δύσκολη οικονομική κατάσταση.
Στόχος της εκδήλωσης ήταν ο δημότης να έρθει κοντά στα προγράμματα του Δήμου και να επωφεληθεί από αυτά.
Τέλος, δόθηκε ο απαραίτητος χρόνος για συζήτηση, ώστε να καλυφθεί η οποιαδήποτε σχετική απορία και να γίνει ένας γόνιμος διάλογος.