Αθλητικά

Το έμπειρο μάτι του Ροδοβίτη διέκρινε το ταλέντο του Αγκήμ

Στην Ελλάδα ένα παιδί που έχει ταλέντο δεν μπορεί να εξελιχθεί και να κάνει το όνειρο του πραγματικότητα. Ένα όνειρο που ούτε ο ίδιος δεν ήξερε πως είχε, αλλά ο τεχνικός, Μανώλης Ροδοβίτης του ΠΟΜ στο Βόλεϊ, έβλεπε…μέσα του, έβλεπε… μπροστά.

Ο λόγος για τον νεαρό αθλητή Αγκήμ που ”πιέστηκε” από τον προπονητή του Βόλεϊ να ακολουθήσει το άθλημα, κάτι που στην αρχή δεν επιθυμούσε, ωστόσο στη πορεία αποδείχθηκε πως δεν ήταν… λάθος επιλογή.

Ένα παιδί που εξαιτίας της γραφειοκρατίας δεν κατάφερε να παίξει στην Εθνική ομάδα, που θα μπορούσε να πει κανείς πως είναι το όνειρο κάθε αθλητή, δεν μπόρεσε να αντέξει στα κακώς κείμενα του Ελληνικού αθλητισμού, βρήκε, όμως, όπως όλα δείχνουν, την Ιθάκη του στις ΗΠΑ και σε ένα από τα μεγαλύτερα αθλητικά πανεπιστήμια, το Springfield.

Στην Αμερική δεν κοιτούν εθνικότητες και συναφή, παρά μόνο ποιότητα ανθρώπου, μαθητικές επιδόσεις και ταλέντο. Παρόλα αυτά, στη χώρας μας δεν έγινε αποδεκτός σε γνωστό ιδιωτικό σχολείο της Θεσσαλονίκης επειδή δεν είναι Έλληνας, ενώ προσπαθούσε να πάρει Ελληνική υπηκοότητα αλλά κωλυσιεργούσε στη γραφειοκρατία, παρά το γεγονός πως είχε όλα τα προνόμια ενός καλού μαθητή για τη χώρα μας.

Πλέον, ο νεαρός μπορεί να ”ευχαριστεί” όσους δεν τον στήριξαν εντός συνόρων και του έδωσαν το έναυσμα να αναζητήσει αλλού το μέλλον του. Επίσης, πρέπει να ευγνωμονεί τον τεχνικό, Μανώλη Ροδοβίτη, που τον πίστεψε, τον δούλεψε και τον ”έσπρωξε” να ακολουθήσει επαγγελματικά το Βόλεϊ.

Tags

Μιχάλης Σουνάς

Ξεκίνησε την δημοσιογραφική του πορεία στο Super TV&Radio το 2013. Στη συνέχεια, παράλληλα με τις σπουδές του στη Θεσσαλονίκη εργάστηκε στις εφημερίδες «Αθλητικά Νέα των Συντακτών» και την «Arena Press» αλλά και τις διαδικτυακές σελίδες ενημέρωσης www.allaboutaris.com, www.acadimies.gr και το pamebala.gr. Επίσης, είχε ενεργό ρόλο στο YellowRadio 92,8 και το www.yellownews.gr. Από πέρσι τον Μάρτιο μέχρι και σήμερα παρουσιάζει την εκπομπή «Στα δίχτυα της Χαλκιδικής» στο Ράδιο Χαλκιδική 98,8 για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό του νομού και από τον Οκτώβριο του 2017 συμμετέχει στην ομάδα του Χαλκιδική Πολιτική.

Σχετικά άρθρα

Back to top button
Close