Κόσμος

Δεν χωράνε τα αεροπλάνα στον εναέριο χώρο των ΗΠΑ λίγο πριν τη γιορτή των Ευχαριστιών

Μέσα από το Κέντρο Ελέγχου Εναέριας Κυκλοφορίας η εικόνα της Αμερικής μοιάζει με ένα παζλ που αποτελείται από μικρά αεροπλανάκια προς διάφορες κατευθύνσεις

Οι ειδικοί για την εναέρια κυκλοφορία, τον καιρό και την ασφάλεια, ειδικά αυτήν την εβοδμάδα βρίσκονται επί ποδός, καθώς η κίνηση αναμένεται να είναι ιδιαίτερα αυξημένη, λόγω της γιορτής των Ευχαριστιών.

Εν όψει της μεγάλης αυτής γιορτής βγάζουν το σημειωματάριο, όπου από το καλοκαίρι επανασχεδιάζουν τον εναέριο χώρο προσφέροντας στα επιβατικά αεροσκάφη τμήμα του, το οποίο προορίζεται για τα στρατιωτικά.

«Δεν μπορεί όλοι να διέρχονται στον Ι-95 από τη Νέα Υόρκη στη Φλόριντα, ακόμη κι αν όλοι μοιάζουν να θέλουν να το κάνουν αυτό ταυτόχρονα», λέει ο αναπληρωτής διευθυντής διαχείρισης του εθνικού εναέριου χώροου της Ομοσπονδιακής Διοίκησης Αεροπορίας, Ginny Boyle.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις περίπου 54,3 εκατομμύρια άνθρωποι, ένα ποσοστό της τάξης του 8%, αναμένεται να ταξιδέψουν αεροπορκώς από την ερχόμενη Τετάρτη έως την Κυριακή, ένας αριθμός που είναι ο μεγαλύτερος εδώ και πάνω από μία δεκαετία, σύμφωνα με την Αεροπορία. Αντιστοίχως, το 90% των πολιτών αναμένεται να ταξιδέψει με αυτοκίνητο, ενώ οι υπόλοιποι με τρένο, λεωφορείο ή πλοίο.

Σχετικά άρθρα

Back to top button
Close