Ελλάδα

Πέθανε ο «βασιλιάς» του χαλβά Φαρσάλων, Κώστας Καταραχιάς

«Ορφάνεψε» ο φημισμένος χαλβάς Φαρσάλων, καθώς ο επιχειρηματίας Κώστας Καταραχιάς, ο οποίος αποτελoύσε εδώ και δεκαετίες άνθρωπο – σύμβολο στην παρασκευή του, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 83 χρόνων, έπειτα από προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε.

Η είδηση του θανάτου του γνωστού ως «βασιλιά του χαλβά» σκόρπισε θλίψη στην επιχειρηματική κοινότητα της Φθιώτιδας, όπου δραστηριοποιείται εκτός από τα Φάρσαλα η οικογένειά του, που είχε εγκατασταθεί στα Καμένα Βούρλα από τις αρχές της δεκαετίας του 1980.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Espresso» όσοι γνώρισαν τον Κώστα Καταραχιά μιλούν για έναν δίκαιο και ευθύ επιχειρηματία, ο οποίος δεν φοβόταν τον ανταγωνισμό και δεν έκανε εκπτώσεις στην ποιότητα του προϊόντος του. Πιστός στην παράδοση που ο ίδιος έφτιαξε, ακολούθησε ανοδική επιχειρηματική πορεία και ο χαλβάς του έφτασε να έχει παρουσία έως στη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης.

Συνεχιστές της δουλειάς του είναι οι γιοι του και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς του, που έχουν μεταφέρει τη μοναδική γεύση σε κάθε άκρη της χώρας, αφού σε κάθε εμποροπανήγυρη ο πάγκος του Καταραχιά σκορπίζει τη χαρακτηριστική μυρωδιά του παραδοσιακού προϊόντος.

Δεν είναι τυχαίο ότι όσοι επισκέπτονται τα Φάρσαλα έχουν ενημερωθεί εκ των προτέρων να δοκιμάσουν τον περίφημο χαλβά. Κατάφερε, δηλαδή, ο Κώστας Καταραχιάς ο χαλβάς του να αποτελεί ένα από τα must buy προϊόντα της πόλης.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμα και η αποστολή των Σέρβων ταξιδιωτικών πρακτόρων και δημοσιογράφων που επισκέφτηκαν τον περασμένο Σεπτέμβριο τα Φάρσαλα ως προσκεκλημένοι του δήμου έκανε στάση στου Καταραχιά για να δοκιμάσει τον διάσημο χαλβά και να δει πώς παρασκευάζεται.

Απολογίες στον Βασίλη Αντωνιάδη, διοικητή του νοσοκομείου Καστοριάς

Από λάθος στην επιμέλεια του κειμένου για την είδηση του θανάτου του Κώστα Καταραχιά, δημοσιεύσαμε φωτογραφία του διοικητή του νοσοκομείου Καστοριάς Βασίλη Αντωνιάδη.

Η φωτογραφία που συνόδευε την είδηση της εκδημίας του Κώστα Καταραχιά, του αποκαλούμενου και ως «βασιλιά του χαλβά Φαρσάλων», στην οποία εικονιζόταν ο διοικητής του νοσοκομείου Καστοριάς με μια φίλη του, δημιούργησε στρεβλή και απολύτως λαθεμένη εντύπωση σχετικά με τον κ. Αντωνιάδη.

Με τη δημοσίευση αυτή ζητούμε συγγνώμη στον Βασίλη Αντωνιάδη για την αναστάτωση που προκλήθηκε από τη λαθεμένη φωτογραφία με την οποία αναρτήθηκε η είδηση για την εκδημία του Κώστα Καταραχιά, στην οικογένεια του οποίου εκφράζουμε τα θερμά μας συλληπητήρια.

Σχετικά άρθρα

Back to top button
Close