Οι αρχές στο χωριό Curee Baroh που βρίσκεται στην επαρχία Άτσε της Ινδονησίας, απαγόρευσαν τη χρήση ασύρματου ίντερνετ στις τοπικές καφετέριες καθώς διαπίστωσαν πως οι έφηβοι αντί να μελετούν το Κοράνι, επισκέπτονταν σελίδες πορνογραφικού περιεχομένου, πληρώνοντας ένα πολύ μικρό αντίτιμο.

Την Παρασκευή 23/11 οι αρχές ανακοίνωσαν πως απαγορεύεται η χρήση του ασύρματου ίντερνετ στα καφέ καθώς πρόκειται για υπηρεσία που βλάπτει την ηθική των παιδιών.

«Στο παρελθόν τα παιδιά απήγγειλαν το Κοράνι μετά την απογευματινή προσευχή αλλά από τη στιγμή που το WiFi έγινε διαθέσιμο, προτιμούν να περνούν το χρόνο τους σε αυτά τα μαγαζιά», δήλωσε στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων AFP, ο δήμαρχος του χωριού Helmiadi Mukhtaruddin για να προσθέσει: «Έχουν πρόσβαση σε πορνογραφικές φωτογραφίες και άλλες τέτοιες ιστοσελίδες που βλάπτουν την ηθική τους».

Το χωριό των 900 κατοίκων βρίσκεται στην περιφέρεια Bireuen που τον Σεπτέμβριο απαγόρευσε από ανύπαντρους άνδρες και γυναίκες να γευματίζουν μαζί χωρίς επιτήρηση.

Η περιφέρεια Bireuen είναι μέρος του Άτσε, της μόνης περιοχής στον κόσμο που εφαρμόζει κατά γράμμα τον ισλαμικό νόμο. Στο πρόσφατο παρελθόν βρέθηκε στο επίκεντρο έντονων αντιδράσεων για την καταστρατήγηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και τις τιμωρίες ομοφυλόφιλων, αλκοολικών, τζογαδόρων.