Τα εγκαίνια του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Σιθωνίας πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή το μεσημέρι στο χώρο του Κέντρου Κοινότητας στη Νικήτη.
Παραβρέθηκαν οι αντιδήμαρχοι Κυπαρίσσης Ντέμπλας και Νίκος Χριστοδούλου, ο πρόεδρος του ΝΠΔΔ «Αλλυλεγγύη», Στέλιος Κωστίκας και ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Νικήτης, Τριαντάφυλλος Γιοβανέκος.
Όπως ανέφερε ο κ. Χριστοδούλου, τα  Κέντρα Κοινότητας είναι το πρώτο σημείο επαφής του πολίτη με την κοινωνική υπηρεσία του κάθε Δήμου. Από εκεί ο πολίτης ενημερώνεται  για όλα τα επιδόματα που δικαιούται, όλους τους φορείς, υπηρεσίες και προγράμματα που του παρέχουν κοινωνική φροντίδα οποιαδήποτε μορφής σε επίπεδο Δήμου, Περιφέρειας ή επικράτειας.

Ο κ. Ντέμπλας επεσήμανε ότι στο Κέντρο Κοινότητας του Δήμου μπορούν να απευθύνονται όλοι οι πολίτες της περιοχής οι οποίοι αντιμετωπίζουν κάποιο κοινωνικό πρόβλημα οι ίδιοι ή μέλη της οικογένειάς τους (ανεργία, οικονομική αδυναμία, έλλειψη στέγης, προβλήματα διαβίωσης λόγω αναπηρίας ή γήρατος) και χρειάζονται τη συνδρομή της Πολιτείας.
Η λειτουργία της Δομής Κέντρο Κοινότητας Δήμου Σιθωνίας ξεκίνησε το Μάρτιο του 2018. Να σημειωθεί ότι στο Κέντρο Κοινότητας Σιθωνίας απασχολούνται 2 Κοινωνικοί Λειτουργοί, οι οποίοι παρέχουν πληροφόρηση και παραπομπή για προγράμματα πρόνοιας και κοινωνικής ένταξης (τοπικά, περιφερειακά, εθνικά π.χ. Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης ή προγράμματα του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους απόρους).
Το έργο είναι ενταγμένο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κεντρική Μακεδονία 2014-2020» και συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο).