Από τη μια, στο πρωτοσέλιδό της, η εφημερίδα Νέα Σελίδα αναφέρει ότι ο Σταύρος Θεοδωράκης είχε μυστικές συναντήσεις με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και «παζαρεύει τις Πρέσπες για το Επικρατείας και ένα υπουργείο». Από την άλλη, επίσης στο πρωτοσέλιδό της, η εφημερίδα Real News γράφει για «αλλαγή γραμμής από το Ποτάμι» σχετικά με τη συμφωνία των Πρεσπών και για φημολογία για συνεργασίας ΝΔ – Ποταμιού πριν ή μετά τις εκλογές. Ο Σταύρος Θεοδωράκης απάντησε με tweet αλλά το… Μαξίμου δεν πείστηκε.

«Το ρεπορτάζ στη “Νέα Σελίδα” έχει σοβαρά κενά. Στο μυστικό παζάρι ζήτησα και 1 μόνιμη θέση πάρκινγκ στην Πειραιώς και 2 ντενεκέδες λάδι από το κτήμα στο Ακρωτήρι. Αχ… Κάποιοι δεν μπορούν να ξεφύγουν απ τις παλιές σελίδες. ΔΕΝ παζαρεύονται όλα στη ζωή, κύριοι!», έγραψε στον λογαριασμό του στο twitter ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Το Μαξίμου ζητά εξηγήσεις

Το Μέγαρο Μαξίμου, πάντως, δεν πείστηκε. Με ανακοίνωσή του, το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού ζητά από τον επικεφαλής του Ποταμιού απαντήσεις επί της ουσίας για το αν έχει αλλάξει στάση στο θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών και όχι… χιούμορ.

«Με ενδιαφέρον παρατηρούμε ότι δύο Κυριακάτικες εφημερίδες αφιερώνουν σήμερα τα πρωτοσέλιδά τους στον κ. Σταύρο Θεοδωράκη και στο ενδεχόμενο να αλλάξει τη στάση του για το Μακεδονικό», αναφέρεται αρχικά στην ανακοίνωση από το Μαξίμου.

Που κατηγορεί τον Σταύρο Θεοδωράκη πως μπορεί να απάντησε για τα ανταλλάγματα με χιούμορ, αλλά για το αν έχει αλλάξει στάση ή όχι, δεν είπε τίποτα. «Ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον μας προξενεί ότι ο ίδιος επιλέγει να σχολιάσει, με χιούμορ είναι η αλήθεια, μόνον ό,τι αφορά το ενδεχόμενο να έχει λάβει ανταλλάγματα προκειμένου να αλλάξει στάση και όχι την ουσία.

Ωραίο το χιούμορ, κι εμείς γελάσαμε. Ωστόσο, θα περιμέναμε και μια απάντηση επί της ουσίας. Έχει αλλάξει στάση για τη Συμφωνία των Πρεσπών; Γιατί αν η αφορμή για τη μεταστροφή είναι τα περί εγέρσεως ζητήματος Σλαβομακεδονικής μειονότητας, τότε οι δικαιολογίες θα είναι ακόμη πιο αστείες, ιδίως για όποιον έχει διαβάσει τη Συμφωνία των Πρεσπών και γνωρίζει ότι αυτή είναι που τελειώνει οριστικά οποιαδήποτε συζήτηση περί μειονότητας».