Τους μαθητές του δημοτικού σχολείου Πευκοχωρίου βράβευσε ο δήμος Κασσάνδρας για τη διάκριση που έλαβαν σε Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό.

Συγκεκριμένα με θέμα τις «Εικόνες των Σχολικών Βιβλίων πηγή έμπνευσης και Καλλιτεχνικής Δημιουργίας», οι μαθητές της Γ2 τάξης της περσινής χρονιάς στο δημοτικό σχολείο Πευκοχωρίου, κέρδισαν τον 5ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό που συνδιοργάνωσαν το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Διάσωσης Σχολικού Υλικού και το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης του Υπουργείου Παιδείας. Οι μαθητές διάλεξαν το Αλφαβητάριο της Α τάξης λόγω ηλικίας και έδωσαν στην Έκθεση τον τίτλο «Βόλτα στο Όνειρο με τον Μίμη και τη Λόλα».

Το Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2018 τελέστηκε η βράβευση των διακριθέντων μαθητών σε ειδική τελετή στο Μουσείο της Ακρόπολης.

Δέκα πέντε ημέρες μετά, τα παιδιά, οι δάσκαλοι και οι γονείς τιμήθηκαν από το δήμο Κασσάνδρας σε εκδήλωση που διοργανώθηκε στο Πευκοχώρι. Μάλιστα η γιορτή έγινε σε μια κατάμεστη αίθουσα όπου ο δήμαρχος πρόσφερε και συμβολικά δώρα στους μαθητές. Οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί με τη σειρά τους ευχαρίστησαν θερμά το Βασίλη Κυρίτση για την ενεργή του συμπαράσταση.

«Οι μεγαλύτεροι θυμηθήκαμε τα σχολικά μας χρόνια, αλλά τα παιδιά με τη δημιουργική τους φαντασία μας έκαναν περήφανους. Θέλω να συγχαρώ τη διευθύντρια του σχολείου, τη δασκάλα, και όλους τους εκπαιδευτικούς, καθώς και τους γονείς που στους δύσκολους καιρούς βάζουν πάνω από όλα τα παιδιά τους», ανέφερε ο δήμαρχος Κασσάνδρας Βασίλης Κυρίτσης.

Όπως τόνισε η Διευθύντρια του σχολείου Βικτόρια Παντελίδου, τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό κατόπιν προτροπής της Α/θμιας Εκπαίδευσης που συμμετείχε σε πρόγραμμα με τίτλο «Τα διδακτήρια της Χαλκιδικής». «Εμείς το προχωρήσαμε ένα βήμα παραπέρα και φτάσαμε στην «Εκπαίδευσης στα Νεοελληνικά Χρόνια στην Καψόχωρα». Ψάξαμε τα αρχεία, η δασκάλα της Γ΄ τάξης  με τους μαθητές της και πετύχαμε αυτό το αποτέλεσμα. Ο δήμαρχος δέχτηκε με πολύ χαρά να αναλάβει ο δήμος την έκδοση αυτού του βιβλίου», επεσήμανεη κ. Παντελίδου.  

Η δασκάλα των παιδιών Αναστασία Κουλιοπούλου δήλωσε ιδιαίτερα ικανοποιημένη και χαρούμενη από το αποτέλεσμα της δουλειάς που έγινε με τα παιδιά. «Πέρσι που είχα την Γ2 θέλησα να κάνω κάτι που θα άνοιγε τα φτερά μας και βρήκα το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης. Έψαξα πολλές δράσεις και με γοήτευσε η διαδικασία του διαγωνισμού. Έφερα το θέμα στην τάξη με δραματοποιήσεις και παιχνίδια, κάναμε μια εικαστική σύνθεση και ταξιδέψαμε στο παρελθόν. Νιώθω χαρά, περηφάνια και συγκίνηση», τόνισε μεταξύ άλλων.