Παραδοσιακά κάλαντα της Ικαρίας & της Κρήτης (σε διασκευή και ενορχήστρωση του Θοδωρή Παπαδημητρίου), κοντσέρτα αλλά και διασκευές χριστουγεννιάτικων τραγουδιών, χωρισμένα σε δύο μέρη θα παρουσιάσει η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης «MOYSA» στο πλαίσιο των «Χριστουγέννων στο Μέγαρο» στις 23 Δεκεμβρίου.

Η «MOYSA», -η οποία δημιουργήθηκε από τον ΟΜΜΘ τον Μάρτιο του 2015, με ιδρυτική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος- αποτελεί μία κοινότητα νέων μουσικών από τη Θεσσαλονίκη, τη Βόρεια Ελλάδα και άλλες περιοχές και σήμερα αριθμεί περισσότερα από 80 μέλη.

Πρόγραμμα: «Α’ Μέρος: G. Holst: A Moorside Suite για ορχήστρα εγχόρδων
W.Α. Mozart: Κοντσέρτο για κόρνο Αρ. 3 σε μι ύφεση μείζονα, K. 447
Β’ Μέρος: L.v. Beethoven: Κοντσέρτο για πιάνο Αρ. 3 σε ντο ελάσσονα, έργο 37
A. Márquez: Danzón Αρ. 2
N. Piovani: Όμορφη Ζωή (ελληνικοί στίχοι Λίνας Νικολακοπούλου, ενορχήστρωση Θοδωρής Παπαδημητρίου)
M. Legrand: I Will Wait for You (στίχοι Jacques Demy, αγγλικοί στίχοι Norman Gimbel, διασκευή – ενορχήστρωση Παναγιώτης Κουντούρης)
L. Bonfá: Manhã de Carnaval (στίχοι Antônio Maria, αγγλικοί στίχοι George David Weiss, Hugo Peretti, Luigi Creatore, διασκευή – ενορχήστρωση Θ. Παπαδημητρίου)
H. Martin: Have Yourself a Merry Little Christmas (στίχοι Ralph Blane, διασκευή – ενορχήστρωση Θ. Παπαδημητρίου)
Κάλαντα Ικαρίας & Κρήτης (παραδοσιακά, διασκευή – ενορχήστρωση Θ. Παπαδημητρίου)

Την «φωνή» της συναυλίας έχει αναλάβει ο Θοδωρής Βουτσικάκης -ένας από τους πιο σημαντικότερους νέους Έλληνες τραγουδιστές.

Στο βιογραφικό του σημείωμα ξεχωρίζουμε την συνεργασία του μεταξύ άλλων με τους Σταύρο Ξαρχάκο, Χρήστο Λεοντή, Μαρία Φαραντούρη, Μάριο Φραγκούλη, Dulce Pontes, Luis Borda, Νίκο Ξυδάκη, Δάφνη Αλεξανδρή, με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος και την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, και έχει εμφανιστεί σε σημαντικούς χώρους όπως το Ηρώδειο, το Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου, το Abbey de Neumunster, τα Μέγαρα Μουσικής Αθηνών κ.ά.

Επιπλεόν, η πολυετής συνεργασία του με τη Λίνα Νικολακοπούλου οδήγησε στην πρώτη μεγάλη προσωπική του περιοδεία με την υπογραφή της σπουδαίας στιχουργού καθώς και στην επερχόμενη δισκογραφική συνεργασία τους με τον βραβευμένο με Oscar Ιταλό συνθέτη Nicola Piovani.