Πραγματοποιήθηκε χτες, Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου, η προγραμματισμένη συνέντευξη τύπου που διοργάνωσε η Ένωση Καλαθοσφαιρικών Σωματείων Χαλκιδικής σχετικά με το 34ο Τουρνουά Χριστουγέννων Κορασίδων «ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΠΑΓΕΡΩΦ».
Στη συνέντευξη τύπου έδωσαν το παρών ο Πρόεδρος της ΕΚΑΣΧ, κ Αθανάσιος Μάντσιος, ο αντιδήμαρχος και υποψήφιος δήμαρχος Αριστοτέλη, κ Αργύρης Τσακνής, και ο πρόεδρος της Επιτροπής Πρωταθλήματος Χαλκιδικής, κ Ελιοδώρου Νίκος.

Όλοι οι ομιλητές τόνισαν την μεγάλη ανάγκη που υπάρχει στη Χαλκιδική για τέτοιου είδους διοργανώσεις και την μεγάλη ευκαιρία που δίνεται στο μπασκετόφιλο κοινό να παρακολουθήσει ένα τουρνουά τέτοιου βεληνεκούς.
Το τουρνουά θα πραγματοποιηθεί στο κλειστό γήπεδο της Αρναίας Χαλκιδικής από 2 έως 6 Ιανουαρίου 2019 και σε αυτό θα συμμετάσχουν η Εθνική Ελλάδος κορασίδων, η Μικτή Χαλκιδικής (προπονητής ο κ. Κούλιας Κωνσταντίνος), η Εθνική ομάδα κορασίδων της Βουλγαρίας και επίλεκτες παίκτριες από όλη την Ελλάδα.
Είναι πραγματικά μία ιδιαίτερη τιμή για την Χαλκιδική, η διοργάνωση ενός τουρνουά τέτοιας εμβέλειας, που θα φέρει στην Αρναία τις κορυφαίες αθλήτριες της Ελλάδας και το μέλλον του Γυναικείου Μπάσκετ.
Στις καλύτερες κορασίδες από όλη την Ελλάδα έχει επιλεχθεί και η παίκτρια της ομάδας της Ιερισσού, Λυδία Πασχαλά, με καταγωγή από το Γομάτι Χαλκιδικής, μία παίκτρια με πολύ ταλέντο και μεγάλο μέλλον στο άθλημα.

Ο κ. Τσακνής τόνισε ότι ο δήμος Αριστοτέλη είναι δίπλα σε όλες τις αθλητικές διοργανώσεις και κάλεσε τον κόσμο να γεμίσει το κλειστό της Αρναίας.
Ο κ. Μάντσιος στάθηκε στις προσπάθειες της ΕΚΑΣΧ για την προώθηση του Μπάσκετ στη Χαλκιδική, που γίνονται ακόμα πιο δύσκολες λόγω της κατάστασης στη χώρα, ενώ αναφέρθηκε και στην άριστη συνεργασία με τον δήμο Αριστοτέλη.
Ο κ. Ελιοδώρου μίλησε για την ευκαιρία που έχει ο κόσμος της Χαλκιδικής, και όχι μόνο, να παρευρεθεί σε μια τέτοια διοργάνωση αλλά και για την ευκαιρία της Χαλκιδικής να διοργανώσει ένα τέτοιο τουρνουά και πρέπει να γίνει σωστά.