Η ηθοποιός Μαριάννα Τόλη έφυγε από τη ζωή, έπειτα από μακροχρόνια μάχη με τον καρκίνο. Την είδηση έκανε γνωστή στον λογαριασμό της στο Facebook η Σεμίνα Διγενή, με την οποία της συνέδεε μακροχρόνια φιλία.
«Έφυγε ένα σπάνιο πλάσμα. Από τους καλύτερους ανθρώπους που έχω γνωρίσει στη ζωή μου. Η πολύτιμη φίλη μου. Η χαρούμενη γειτόνισά μου. Η έντιμη και υποδειγματκή συνεργάτις επί χρόνια. Η πιο τρυφερή, η πιο ειλικρινής, η πιο αισιόδοξη, η πιο ευγενική κι η πιο γενναιόδωρη.
Η αγαπημένη μου Μαριάνα Τόλη ταξιδεύει στους υπέροχους παραδείσους, που ονειρευόταν και που μετέφερε ολοζώντανους στα παραμύθια που ανέβαζε στη σκηνή.
Αυτή τη φορά η “Πεντάμορφη” δεν τα κατάφερε με το “Τέρας”…
Καληνύχτα αγάπη μου, θα σ αγαπάω και θα σε σκέφτομαι πάντα», ήταν το μήνυμα της Σεμίνας Διγενή.
Η Μαριάννα Τόλη είχε σπουδάσει ιστορία της Τέχνης στο πανεπιστήμιο του Κεντάκι ων ΗΠΑ και κλασικό και μοντέρνο χορό στο Λονδίνο. Στην Ελλάδα ακολούθησε το κλασικό τραγούδι και τέλειωσε τη δραματική σχολή του Εθνικού. Από εκεί άρχισε την καριέρα της συμμετέχοντας στη «Λυσιστράτη», στην Επίδαυρο. Επίσης, είχε ξεκινήσει δισκογραφικές επιτυχίες, ενώ το 1977 πήρε μέρος στη Eurovision με το «Μάθημα Σολφέζ».

Η γνωστή ηθοποιός έπαιξε σε πολλά μιούζικαλ, όπως στα «Άννυ», «Ίρμα», «Σικάγο». Υπήρξε η αντικαταστάτρια της Αλίκης Βουγιουκλάκη στο «Εβίτα», ενώ πρωταγωνίστησε στις ταινίες «Γλυκιά ζωή» και «Ρόδινα Ακρογιάλια».
Την περίοδο 2001-03 ήταν διευθύντρια στο Παιδικό Στέκι του Εθνικού, ενώ το 2005 πρωταγωνίστησε στο έργο «Η κυρία Στόουν».
Για τρία χρόνια επίσης είχε εκπομπή στη ΝΕΤ με τίτλο «Μουσικές Μεταμφιέσεις». Επιπλέον, μετέφρασε βιβλία και έγραψε στίχους για τα παιδικά έργα που «ανέβαζε».