Αθλητικά

Σιδηρόπουλος: «Υπάρχει θέληση από τα κορίτσια, επέλεξαν το ποδόσφαιρο ως διαφορετικό»

Ο Χαράλαμπος Σιδηρόπουλος, προπονητής της γυναικείας ομάδας της Χανιώτης, μιλάει για τη θέληση των κοριτσιών και την επιλογή του ποδοσφαίρου

Ο νεαρός τεχνικός της Χανιώτης σε μια συνέντευξη στο xalkidikipolitiki.gr για τη γυναικεία ομάδα της Χανιώτης, τη θέληση των κοριτσιών και την επιλογή του αθλήματος που κατά πλειοψηφία είναι αντρικό.

Αναλυτικά, όσα υποστήριξε ο προπονητής, Χαράλαμπος Σιδηρόπουλος(φώτο πάνω αριστερά):

Πως ξεκίνησε η πρωτοβουλία της γυναικείας ομάδας;

«Πέρσι το Μάιο ξεκίνησε μια διαδικασία στην Χανιώτη για τις ακαδημίες της ομάδας. Πήρα μέρος και είπα να βοηθήσω καθώς είμαι από το χωριό. Στη συγκέντρωση των ακαδημιών είδα ότι υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από τα κορίτσια για το άθλημα, έτσι ξεκίνησε σιγά σιγά η γυναικεία ομάδα την οποία ανέλαβα προσωπικά από την αρχή».

Πόσο όμορφο είναι να διδάσκεις ένα κατά πλειοψηφία αντρικό άθλημα σε κορίτσια;

«Είναι πολύ ευχάριστο και όμορφο να βλέπεις τόση ανταπόκριση και προσπάθεια από το γυναικείο φύλο για ένα άθλημα που είναι κατά πλειοψηφία αντρικό»

Πως προέκυψε η θέληση των κοριτσιών για το ποδόσφαιρο;

«Σε αυτό δεν μπορώ να απαντήσω με βεβαιότητα, ίσως να ήθελαν να ασχοληθούν με κάτι διαφορετικό από τα συνηθισμένα. Αυτό όμως που μπορώ να πω με σιγουριά είναι ότι αυτό που κάνουν το αγαπάνε πολύ και υπάρχει θέληση».

Υπάρχουν αντίστοιχα σωματεία εντός και εκτός Χαλκιδικής για να παίξουν τα κορίτσια ένα παιχνίδι και αν όχι πως γίνονται τα φιλικά;

«Μέχρι στιγμής υπάρχουν 2 σωματεία, συν το δικό μας, στη Χαλκιδική τα οποία είναι του Άρη Κασσανδρείας και της Ποτίδαιας. Ως τώρα, έχουμε κάνει δυο φιλικά σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα. Θέλουμε να γίνει πρωτάθλημα στη Χαλκιδική και το κυνηγάμε. Αν αυξηθούν οι ομάδες τότε μπορεί να δημιουργηθεί ένα πρωτάθλημα».

Πόσο θετικό είναι για ένα προπονητή να προπονείς και το έτερο φύλο;

«Νομίζω ότι είναι πολύ θετικό για μένα γιατί θέλω και στο μέλλον να ασχοληθώ με την προπονητική και το ότι προπονώ γυναικεία ομάδα μου δίνει περισσότερες εμπειρίες για την συνέχεια».

  • Η ομάδα της Χανιώτης από το φιλικό με τη Ποτίδαια.
Tags

Μιχάλης Σουνάς

Ξεκίνησε την δημοσιογραφική του πορεία στο Super TV&Radio το 2013. Στη συνέχεια, παράλληλα με τις σπουδές του στη Θεσσαλονίκη εργάστηκε στις εφημερίδες «Αθλητικά Νέα των Συντακτών» και την «Arena Press» αλλά και τις διαδικτυακές σελίδες ενημέρωσης www.allaboutaris.com, www.acadimies.gr και το pamebala.gr. Επίσης, είχε ενεργό ρόλο στο YellowRadio 92,8 και το www.yellownews.gr. Από πέρσι τον Μάρτιο μέχρι και σήμερα παρουσιάζει την εκπομπή «Στα δίχτυα της Χαλκιδικής» στο Ράδιο Χαλκιδική 98,8 για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό του νομού και από τον Οκτώβριο του 2017 συμμετέχει στην ομάδα του Χαλκιδική Πολιτική.

Σχετικά άρθρα

Back to top button
Close