Μπορεί τα σύγχρονα μαχητικά να έχουν σχεδιαστεί για να ανταπεξέρχονται σε “έκτακτες” καταστάσεις και οι πιλότοι τους να έχουν άρτια εκπαιδευτεί για να τις αντιμετωπίζουν, αυτό όμως δεν αλλάζει το γεγονός ότι το χτύπημα ενός κεραυνού σε ένα αεροσκάφος εν πτήσει παραμένει μια εξαιρετικά δυσάρεστη και επικίνδυνη εμπειρία.
Αυτό διαπίστωσε από πρώτο χέρι και ένας πιλότος της πολεμικής αεροπορίας του Κουβέιτ, όταν κεραυνός χτύπησε το μαχητικό F-18 την ώρα που βρισκόταν στον αέρα.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 


Στο συγκλονιστικό βίντεο που κατέγραψε η κάμερα ασφαλείας μέσα από το κόκπιτ, βλέπουμε τον πιλότο εμφανώς σοκαρισμένο να σηκώνει με μια αντανακλαστική κίνηση το χέρι του για να προστατεύσει το κεφάλι του την ώρα που χτυπά ο κεραυνός, ενώ στη συνέχεια βλέπουμε και τα “σημάδια” που άφησε ο κεραυνός επάνω στο τζάμι.
Ο ίδιος ανέβασε τη φωτογραφία στο Instagram για να δείξει πόσο τρομακτική μπορεί να είναι μια τέτοια εμπειρία.
Όπως έγινε γνωστό από τις αρχές του Κουβέιτ, το μαχητικό υπέστη ζημιές, χωρίς ωστόσο να δίνονται περισσότερες διευκρινίσεις. Ειδικοί πάντως επισημαίνουν ότι ο πιλότος ήταν τυχερός, καθώς ναι με τον αεροσκάφος είναι σχεδιασμένο για μία τέτοια “επαφή”, αν όμως το χτύπημα ήταν κοντά στη δεξαμενή των καυσίμων τα πράγματα ενδεχομένως να ήταν πιο δύσκολα…