Αθλητικά

Η Χαλκιδική των…σπορ (pics)

To xalkidikipolitiki.gr με το ''καλημέρα'' της νέας χρονιάς κάνει μια αναδρομή στο παρελθόν και το τότε ποδόσφαιρο του νομού.

Με την έναρξη του νέου έτους, αξίζει να γυρίσουμε το χρόνο πίσω και να θυμίσουμε σε κάποιους το ποδόσφαιρο στα γήπεδα της Χαλκιδικής το μακρινό 1986 (σ.σ το υλικό είναι, κυρίως, Οκτώβριος και Νοέμβριος του έτους). Γιατί αξίζει να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι.

Τότε που το ποδόσφαιρο ήταν… αλλιώς. Τότε που τα γήπεδα ήταν ασφυκτικά γεμάτα, ακόμη και των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων. Τότε, σύμφωνα και με τους πρωταγωνιστές της εποχής, τα περισσότερα, αν όχι όλα τα χωριά, του νομού αγωνιούσαν για το παιχνίδι του Σαββατοκύριακου. Τότε που εκτός από το λεωφορείο της ομάδας, αν υπήρχε, ακολουθούσε και το μισό χωριό στα εκτός έδρας παιχνίδια. Τότε που δεν υπήρχε… χωριό του νομού που δεν είχε ομάδα.

Βέβαια, άξιο αναφοράς σε περίοπτη θέση είναι πως αρκετοί από τους πρωταγωνιστές εκείνων των ομάδων θαυμάζουν σήμερα τα παιδιά τους στις ομάδες των τόπων τους ή ακόμη και σε άλλα σωματεία της Χαλκιδικής.

Το φωτογραφικό υλικό που συλλέξαμε από την εβδομαδιαία αθλητική εφημερίδα “Χαλκιδική Σπόρ” αναφέρεται στα ποδοσφαιρικά δρώμενα της Χαλκιδικής του 1986-87, ενώ το συγκεκριμένο αφιέρωμα είναι μια πρώτη γεύση για περαιτέρω αναδρομές στη παλιότερη Χαλκιδική των…σπορ.

Ας πάρει τη σκυτάλη η εικόνα:

«Σάρτη και Συκιά πήραν σημαντικές νίκες»

«Βαθμολογία και σκόρερ Β΄ κατηγορίας»

«Πρωταθλήτρια η Γωνιά»

«Τα πρωτεία για το Στανό» 

«Τρίγλια και Μαρμαράς στο τελικό του κυπέλλου με νικήτρια την πρώτη»

«Αναφορά και στο μπάσκετ γιατί ο νομός δεν ήταν μόνο ποδόσφαιρο»

«Συναρπαστικό πρωτάθλημα και στην Α’ κατηγορία»

«Χαλκιδικιώτικη μάχη και στην Εθνική κατηγορία»

«Ηχηρές μεταγραφικές…μετακομίσεις στη Χαλκιδική»

«Ηγετική νίκη του ΠΟΜ»

* Η επιλογή του υλικού και η σειρά ήταν τυχαία.
* Ευχαριστούμε για την ευγενική παραχώρηση του υλικού τον Δημήτριο Αδόργιαστο.

Tags

Μιχάλης Σουνάς

Ξεκίνησε την δημοσιογραφική του πορεία στο Super TV&Radio το 2013. Στη συνέχεια, παράλληλα με τις σπουδές του στη Θεσσαλονίκη εργάστηκε στις εφημερίδες «Αθλητικά Νέα των Συντακτών» και την «Arena Press» αλλά και τις διαδικτυακές σελίδες ενημέρωσης www.allaboutaris.com, www.acadimies.gr και το pamebala.gr. Επίσης, είχε ενεργό ρόλο στο YellowRadio 92,8 και το www.yellownews.gr. Από πέρσι τον Μάρτιο μέχρι και σήμερα παρουσιάζει την εκπομπή «Στα δίχτυα της Χαλκιδικής» στο Ράδιο Χαλκιδική 98,8 για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό του νομού και από τον Οκτώβριο του 2017 συμμετέχει στην ομάδα του Χαλκιδική Πολιτική.

Σχετικά άρθρα

Back to top button
Close